دستور پخت
حاج بادام یا همان شیرینی حاج بادامی یکی از متفاوتترین شیرینیهای سنتی ایران و سوغات شهر زیبای یزد است. اگر برای شما هم سوال است که اسم این شیرینی از کجا آمده، توصیه میکنیم ابتدا مطلب حاج بادام – شیرینی سنتی یزد را بخوانید. سپس دستور تهیه این شیرینی جذاب و خوشمزه را مرور کنید. حاج بادامی در منابع مختلف دارای دو دستور است؛ یکی با زرده تخم مرغ و دیگری با کره یا روغن. گرچه نهایتا در طعم تفاوت فراوانی ندارند، اما پیشنهاد میشود این دستور و نکاتی در آن ذکر شده است را با دقت مطالعه کنید تا بتوانید خوشمزهترین حاج بادامی را بپزید. این شیرینی علاوه بر یزد در کرمان، کاشان و شیراز هم تهیه میشود، که در سایر دستورها از آرد نخودچی و آرد گندم استفاده میکنند. نکته طلایی در مورد پخت این شیرینی استفاده از بادام درختی مرغوب است که خودتان آسیاب کنید.
مراحل
1
انجام شده
|
مرحله اول :زردههای تخم مرغ، پودر قند، پودر هل سبز، جوزهندی و جوش شیرین را به کمک همزن آهسته به مدت 3 الی 5 دقیقه هم بزنید تا مایه کاملا یکدستی بدست آید. اگر میخواهید از زعفران استفاده کنید در این مرحله به مواد بیافزائید. |
2
انجام شده
|
مرحله دوم :حال آهسته آهسته پودر بادام را به مایه تخم مرغی بیافزائید و به کمک همزن دستی، هم بزنید تا جایی که کمی سفت شود. در ادامه پودر بادام را قاشق قاشق اضافه کنید تا خمیر نرم و یکدستی بدست آید. بهتر است کمی با دست خمیر را ورز دهید. اگر میخواهید از گلاب استفاده کنید، در این مرحله و هنگام اضافه کردن پودر بادام به اندازه یک قاشق چایخوری به خمیر بزنید. |
3
انجام شده
|
مرحله سوم :در آخر از خمیر شیرینی بادامی به کمک قیف یا دست، گلولههای کوچک به اندازه فندق درست کنید. شیرینیهای بادامی را در سینی فر بچینید. (توجه کنید که فر را حتما باید از قبل روشن کرده باشید و کف سینی فر را نیز کاغذ روغنی گذاشته باشید.) سینی فر را در طبقه وسط قرار دهید تا به مدت 15 دقیقه در دمای 160 سانتی گراد بپزد. بعد از این مدت درب فر را باز کرده و یکی از شیرینیها را امتحان کنید، اگر وسط شیرینی مرطوب نبود، حاجی بادامی شما آماده است. |
4
انجام شده
|
نکات :اگر میخواهید حاجی بادامی مرغوبی داشته باشید، باید از پودر بادام و پودر قند نرم استفاده کنید. قبل از درست کردن شیرینی این مواد را حتما الک کنید. |
2 Comments پنهان کردن نظرات
فک کنم اول لازم بود مقدار مواد مشخص میشد بعد روش پختش . ممنون
روی قسمت «مواد لازم» کلیک کنید تا مواد اولیه این دستور را مشاهده کنید.