دستور پخت
عدسپلو یکی از انواع غذاهای پلویی است که علاوه بر سادگی طبخ، خوراکی بسیار لذیذ و مقوی نیز میباشد.در تهیه عدسپلو از روشها و مواد اولیه مختلفی استفاده میشود به طور مثال برخی با گوشت کوفته ریزه، گوشت چرخ کرده تفت داده شده، گوشت مرغ و به همراه کشمش و خرما تهیه مینمایند. همچنین در برخی نواحی ایران از ادویههای متفاوتی برای طعمدهی استفاده میکنند؛ همانند آشپزی خراسان که از زیره سیاه درتهیه آن استفاده میکنند. عدس منبع بسیار غنی فسفر و پتاسیم است. همچنین حاوی مقادیر فراوانی از فیبر است و باعث دفع کلسترول میشود. برای قلب و جلوگیری از سکته بسیار مفید است و تقریبا یک فنجان عدس پخته فقط ۲۳۰ کالری دارد. در ادامه با دستور پخت کامل عدس پلو و نکات آن آشنا خواهید شد.
مراحل
1
انجام شده
|
مرحله اول :برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید. عدس را با مقدار مناسبی آب درون قابلمه ریخته و بگذارید تا بپزد. مواظب باشید عدس زیاد پخته نشود. اگر عدس بیش از حد بپزد هنگام مخلوط کردن با برنج له میشود. |
2
انجام شده
|
مرحله دوم :پیاز را نگینی خرد کنید و درون تابهای مناسب تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را به تابه افزوده و کمی تفت دهید. از نمک، فلفل سیاه، زعفران آبکرده یا زردچوبه به عنوان ادویه میتوانید استفاده کنید. اضافه کردن هر کدام از آنها بستگی به ذائقه شما دارد. برای اینکه مایه گوشت عطر مناسبی داشته باشه چند عدد برگ بو را به همراه گوشت کمی تفت دهید، سپس نصف لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا آب مایه گوشت خشک شود. (بعد از اتمام پخت گوشت چرخ کرده، برگ بو را از تابه خارج کنید) در آخر کشمشهای پلویی را جداگانه در ظرفی با کره کمی تفت دهید و کنار بگذارید. |
3
انجام شده
|
مرحله سوم :برنجی که از قبل خیس کردهاید را درون آب جوش ریخته و بپزید. بعد از آبکش کردن برنج، قابلمهی مناسبی را انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید. کف قابلمه را ته دیگ مناسبی چیده، سپس به صورت لایهای برنج، مایه گوشتی و کشمش پلویی را بریزید تا مواد تمام شود. درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید. لازم است عدس پلو به مدت 20 الی 30 دقیقه با حرارت کم دم بکشد. |
4
انجام شده
|
مرحله چهارم :بعد از اتمام پخت، عدس پلو را در تابهای مناسب بکشید و روی آن را با کشمش پلویی، مایه گوشت و برنج زعفرانی تزئین کنید. |
5
انجام شده
|
نکات :عدس پلو را با گوشت کوفته ریزه نیز میتوانید تهیه کنید. |