دستور پخت
کوکو سیب زمینی یکی از خوراکهای پرطرفدار، خوشمزه و آسان است که تقریبا همگی با انواع و اقسام مختلف آن آشنایی دارند. کوکو سیب زمینی هم با سیب زمینی پخته و هم خام تهیه میشود که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارد. شاید در بین تمام غذاهای ایرانی کوکو سیب زمینی به علت سادگی دستور پخت و همچنین امکان تغییر در مواد اولیه و آفریدن طعمهای جدید از محبوبیت بالایی برخوردار است. امروز این غذا را با مواد اولیه مختلف دیگری از جمله : گوشت مرغ، پنیر پیتزا، انواع سبزی خشک یا تازه و … تهیه میکنند. هر چند که این کوکو به آسانی و در زمان کمی تهیه میشود، اما برای هرچه بهتر شدن آن نکاتی وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
مراحل
1
انجام شده
|
مرحله اول :سیب زمینیها را خوب بشوئید. سپس آنها را درون ظرفی بزرگ در آب انداخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد. زمانی که چنگال را به سیب زمینیها فرو کرده میبایست کاملا نرم شده باشد. پس از پخت و سرد شدن سیب زمینیها، پوست آنهارا بگیرید. |
2
انجام شده
|
مرحله دوم :سیب زمینیهای پخته را با رنده ریز رنده کنید. این کار را درون میکسر نیز میتوان انجام داد. در ظرفی دیگر تخم مرغها را شکسته و تمام ادویهها را به همراه زعفران به تخممرغ بیافزائید و خوب هم بزنید. سپس تخممرغ و سیب زمینیهای رنده شده را با هم مخلوط کنید تا مایهی یکدست و با قوامی بدست آید. |
3
انجام شده
|
مرحله سوم :درون تابهای مناسب به اندازه کافی روغن بریزید، روی حرارت قرار دهید تا کاملا روغن داغ شود. مایه کوکو را درون تابه ریخته و به کمک یک قاشق روی آن را صاف و کاملا پهن کنید. شعله را کم کرده و اجازه دهید تا یک روی کوکو کاملا پخته شود. سپس کوکو را برگردانده تا روی دیگر آن نیز کاملا بپزد. (کوکو را میتوان در اشکال مختلف؛ شبیه کتلت یا در قالبهای طرحدار تهیه کرد) |
4
انجام شده
|
نکات :مهمترین نکته در هنگام پخت کوکو سیب زمینی این است که هنگام جابجا کردن ممکن است ترک برداشته یا از هم بپاشد. علت این اتفاق مقدار کم تخممرغ است. البته استفاده از تخممرغ زیاد نیز باعث اسفنجی شدن بافت کوکو میشود. |