دستور پخت
نان پنجرهای یا شیرینی پنجرهای یکی از شیرینیهای نوستالژیک در ایران است که به عنوان یکی از انواع شیرینیهای عید نوروز نیز شناخته میشود. بنا به اعتقاد برخی دلیل نام گذاری این شیرینی به نام پنجرهای، این بوده است که طرح سنتی قالبهای آن شبیه طرحهای پنجرهی خانههای قدیمی در ایران است. در هر حال این شیرینی لذیذ نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا به نامهای متفاوتی به عنوان شیرینی سال نو شناخته میشود، که معمولا بر اساس منطقه تهیه مواد اولیه متقاوتی دارد. در ایران علاوه بر مواد اصلی از گلاب و زعفران برای خوش طعم کردن هر چه بیشتر آن استفاده میشود. حال که بیشتر با نان پنجرهای آشنا شدید به راحتی میتوانید در خانه آن را آماده کرده و سرو نمایید؛ البته نکاتی برای تهیه و خوشمزهتر شدن این شیرینی وجود دارد که در ادامه آن را مطالعه خواهید کرد.
مراحل
1
انجام شده
|
مرحله اول :ابتدا نشاسته را در نصف لیوان آب یا ترکیب آب و گلاب خوب حل کنید و کنار بگذارید. تخم مرغها را در یک کاسه بزرگ شکسته و کمی هم بزنید. آرد را در دو مرحله الک کنید و آهسته آهسته به تخم مرغها اضافه کنید. این مواد را به کمک همزن دستی کاملا هم بزنید تا مایه یکدست شود. در آخر نشاسته حل شده در آب و زعفران آبکرده را اضافه کنید. خمیر بدست آمده را به مدت 15 دقیقه درون یخچال قرار دهید. |
2
انجام شده
|
مرحله دوم :یک تابه مناسب و بزرگ برای سرخ کردن شیرینیها انتخاب کنید. روغن فراوان درون تابه بریزید و اجازه دهید تا با شعله ملایم روغن داغ شود. ظرف مایهی شیرینی پنجرهای را از یخچال بیرون آورید. پس از داغ شدن روغن، قالبهای نان پنجرهای را درون روغن قرار دهید تا داغ شوند. قالب داغ شده را درون مایه شیرینی قرار دهید و چند ثانیه مکث کنید. سپس قالب را سریعا داخل روغن داغ فرو کنید و با تکان داغ قالب، شیرینی از قالب جدا میشود. برای پخت هر شیرینی 2 تا 4 دقیقه زمان کافی است. همین کار را تمام شدن تمام خمیر شیرینی انجام دهید. در هنگام سرخ کردن شیرینیها در روغن آن را زیرو رو کنید تا طبخ یکدستی داشته باشد. |
3
انجام شده
|
مرحله سوم :پس از سرخ شدن شیرینیها، آن را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. سپس در زمانی که هنوز شیرینیها گرم است، پودر قند الک شده روی آن بپاشید. |
4
انجام شده
|
نکات :در برخی دستورات از مخلوط آرد برنج و آرد گندم نیز استفاده میشود. |