3 0
طرز تهیه شربت خاکشیر با چند طعم

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی شما:

یا می توانید این آدرس را کپی کرده و به اشتراک بگذارید

مواد لازم

خاکشیر 4 قاشق غذاخوری
آب 4 لیوان
لیموترش تازه به مقدار لازم
شکر یا عسل به میزان لازم
آلو بخارا به مقدار لازم
گلاب به میزان لازم
یخ به میزان لازم

طرز تهیه شربت خاکشیر با چند طعم

شربت ایرانی

  • 60 دقیقه
  • 4 سرو شده
  • ساده

دستور پخت

 

خاکشیر یا خاکشی یک گیاه یکساله از تیره شب‌بویان است. تخم این گیاه یا همان دانه‌های قرمز مایل به قهوه‌ای قسمت خوراکی آن می‌باشد که از گذشته مصارف درمانی و دارویی نیز داشته است. در لغت نامه دهخدا برای واژه خاکشی این چنین شرحی نوشته شده است : «گیاهی است که دانه‌های آن قرمز و لعاب بسیار دارد و بیشتر در ایران جنس سیسنبریوم سوفیا دیده می‌شود». استفاده از تخم خاکشیر به علت خواص دارویی آن از گذشته در طب سنتی ایران رایج بوده است؛ اما هم اکنون بیشترین نوع مصرف آن به عنوان نوشیدنی یا شربت است. شربت خاکشیر یکی از اصیل‌ترین انواع شربت‌های ایرانی است که علاوه بر گوارا بودن و کاهش اثرات گرمازدگی در تابستان دارای خواص دیگری همچون : تسکین سر درد، رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما، تقویت معده، پاکسارزی و رفع التهابات کلیه و … است. مهم‌ترین نکته در تهیه این نوشیدنی شگفت انگیز و گوارای تابستانی خوب شستن دانه‌های خاکشیر است، که در ادامه با نحوه شستن خاکشیر و طرز تهیه شربت آن با طعم‌های مختلف و جذاب آشنا خواهید شد.

 
(Visited 480 times, 17 visits today)

مراحل

1
انجام شده

مرحله اول :

برای شستن خاکشیر ابتدا آن را درون کاسه‌ای مناسب ریخته و روی آن آب بریزید. بعد از اضافه کردن آب دانه‌های خاکشیر به شکل دایره‌ای جمع می‌شود که می‌بایست به کمک یک چنگال آن‌ها را کاملا هم بزنید. معمولا خاکشیر با خاشاک و برگ‌های ریز همراه است. اجازه دهید دانه‌ها ته‌نشین شوند و آب کاسه را آهسته تخلیه کنید. این عمل را چند مرتبه انجام دهید تا دیگر برگ و خاشاکی روی آب نماند. مرحله بعد انجام ریگ‌زدایی از دانه‌های خاکشیر است. در این مرحله باید کاسه خاکشیر را که درون آن آب ریخته‌اید، آهسته آهسته به کاسه‌ای دیگر انتقال دهید. در اینجا باید ریگ و شن‌های ریز در کف ظرف اول ته‌نشین شده باشد. این عمل را نیز چندین مرتبه انجام دهید تا مطمئن شوید ریگ و شن‌های ریز تَه کاسه خاکشیر دیگر وجود ندارد.

2
انجام شده

مرحله دوم :

بعد از آن که کاملا از پاک بودن دانه‌های خاکشیر اطمینان حاصل کردید به راحتی می‌توانید یک شربت بسیار خوشمزه و لذیذ آماده کنید. فقط کافیست مقدار مشخصی از خاکشیر، آب سرد، شکر یا عسل و گلاب را مخلوط کنید. میزان اضافه کردن شکر در این شربت کاملا بستگی به ذائقه افراد دارد. البته توصیه ما استفاده کردن از عسل بجای شکر است.

3
انجام شده

مرحله سوم :

دو نسخه دیگر با طعم‌های متفاوت و شفگت انگیز نیز برای تهیه شربت خاکشیر وجود دارد. در نسخه اول بجای گلاب می‌توانید از آب لیموترش تازه استفاده کنید. استفاده از آبلیمو علاوه بر اینکه طعم ویژه‌ای به این نوشیدنی می‌دهد خواص آن را بهبود می‌بخشد. در نسخه دوم از آلو بخارا در تهیه آن استفاده می‌کنند. بدین منظور برای تهیه شربت آلو خاکشیر می‌بایست چند عدد آلو را به نوشیدنی خود اضافه کرده و مدت 5 ساعت صبر کنید تا آلوها نرم و شربت طعم آن را بگیرد. همچنین نوع دیگری از این شربت وجود دارد که به دستور ابتدایی می‌توانید کمی زعفران آبکرده بیافزایید. شربت خاکشیر زعفرانی نیز طعم لذیذ و گوارایی دارد.

سردبیر

سردبیر

مهم‌ترین تعهد و تلاش ما نشر مطالب و دستورهای غذایی مفید و اصیل با تکیه بر پژوهش‌های تاریخی در حوزه آشپزی و فرهنگ‌های غذایی و البته تغذیه و سلامتی است. جهت ارائه بهتر مطالب و تعامل بیشتر با سایت، شما همراهان و بازدیدکنندگان گرامی به آسانی می‌توانید نقطه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

کالاماری سوخاری
قبلی
طرز تهیه کالاماری سوخاری
موس شکلات
بعدی
موس شکلات و آووکادو

اضافه کردن نظر شما

لطفا این قسمت را کامل کنید *

تمامی محتوای استفاده شده در این سایت محفوظ و هرگونه کپی برداری از محتوا با ذکر منبع بلامانع میباشد.