دستور پخت
باسترمه یا باسترمه پلو یکی از غذاهای محلی استان گلستان و قوم ترکمن است که از گذشته تا بحال به عنوان یکی از غذاهای محبوب ترکمنی در مجالس و مهمانیها طبخ و تهیه میشود. یکی از ویژگیهای این غذای محلی خوشمزه استفاده از انار در کنار ترکیب سیبزمینی، پیاز و ماهی میباشد، که طعم منحصر به فردی را به این غذا میبخشد. معمولا ترکمنها از ماهی اوزون برون برای طبخ باسترمه پلو استفاده میکنند.
مراحل
1
انجام شده
|
مرحله اول :برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید. ماهی را خوب پاک کرده و به اندازه دلخواه برش دهید. روغن زیتون، تخم گشنیز، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران را با هم مخلوط کرده و ماهی را درون این سس مدت کمی بخوابانید. |
2
انجام شده
|
مرحله دوم :برنج را در قابلمهای بجوشانید و آبکش کنید. (همانند تهیه چلو ساده) |
3
انجام شده
|
مرحله سوم :قابلمهای مناسب را انتخاب کنید، روی شعله قرار دهید و روغن درون آن بریزید تا داغ شود. سیب زمینی حلقه شده را کف قابلمه بچینید. سپس روی سیب زمینیها را به ترتیب پیاز حلقه شده، قطعههای ماهی و دانههای انار بریزید. روی این مواد برنج ریخته، درب ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید. هنگامی که از قابلمه بخار بلند شد، کره آبکرده را روی برنج بریزید و شعله را کم کنید. درب قابلمه را دمکنی گذاشته و بگذارید تا با حرارت کم به مدت سی تا شصت دقیقه خوب دم بکشد. |
4
انجام شده
|
مرحله چهارم :بعد از آماده شدن باسترمه پلو درب ظرف را بردارید، روی قابلمه ظرف بزرگتری قرار دهید و قابلمه را برگردانید. |
5
انجام شده
|
نکات :معمولا ترکمنها باسترمه پلو را درون ظرفهای کوچک به تعداد نفرات درست میکنند و هنگامی که غذا آماده شد آن را درون بشقاب بر میگردانند. |
2 Comments پنهان کردن نظرات
بسیار عالی
اون پیرزنی که داخل تصویر است خیلی شبیه به اکبر عبدی است!