دستور پخت
بورانی، بُرانی یا بولانی نوعی غذا است، که با مخلوط کردن اسفناج یا کدو یا بادنجان با ماست ترش یا کشک درست میکنند. نازخاتون نیز نوعی خوراک ایرانی و مرتبط با خطه شمال کشور است که بیشتر شمالیها به عنوان دسر یا پیش غذا از آن استفاده میکنند. مواد اولیه نازخاتون بادنجان، سیر و سبزیجات خشک است که به همراه ماست یکی از خوشمرهترین انواع بورانیها یعنی بورانی نازخاتون را تشکیل میدهد. در برخی دستورها از گوجه فرنگی و ادویهجات مختلف دیگری نیز برای تهیه بورانی نازخاتون استفاده میشود که اضافه کردن این مواد بستگی به ذائقه مصرف کنندگان آن دارد.
مراحل
1
انجام شده
|
مرحله اول :بادنجانها را خوب بشوئید و بوسیله یک چنگال یا سیخ چوبی چندین سوراخ روی آنها ایجاد کنید. سپس آنها را به کمی روغن آغشته کنید و کبابی کنید. این کار را روی شعله مستقیم گاز نیز میتوانید انجام دهید. هنگامی که بادنجانها کاملا کبابی و برشته شد آنها را از روی شعله بردارید و پس از سرد شدن پوستشان را جدا کنید. |
2
انجام شده
|
مرحله دوم :در ظرف مناسبی بادنجانها را کاملا بکوبید تا یکدست شود. سپس سیر کوبیده شده، نعناع و گشنیز خشک، پودر گل محمدی به دلخواه به همراه نمک به بادنجان اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله آخر ماست را به ظرف و سایر مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. بورانی نارخاتون شما آمادست، میتوانید آن را با نعناع تازه و گل محمدی تزئین نمایید. |