1 0
طرز تهیه ارده کنجد خانگی

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی شما:

یا می توانید این آدرس را کپی کرده و به اشتراک بگذارید

مواد لازم

کنجد سفید 1 پبمانه
روغن مایع 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه ارده کنجد خانگی

tahini

  • زمان آماده سازی : 30 دقیقه
  • متوسط

دستور پخت

 

ارده (Tahini) یا همان ارده کنجد یک خوراک مقوی است که از تفت دادن و آسیاب دانه‌های کنجد بدست می‌آید. کلمه Tahini در انگلیسی از عبارت «طحینه» در عربی گرفته شده است؛ از این چاشنی جذاب در آشپزی طیف وسیعی از کشورهای عربی و مدریترانه‌ای استفاده می‌شود که غذای معروفی همانند حمص شاخص‌ترین آن است. البته ارده به تنهای یک وعده غذایی کامل و سرشار از کلسیم هم هست. به عنوان مثال ارده در آشپزی ایرانی به همراه شیره انگور یا عسل یک صبحانه کامل و مغذی تلقی می‌شود.

 

طحینه را می‌توان به تنهایی و بصورت خام در بسیاری از خوراک‌ها استفاده کرد اما بیشترین کاربرد آن در ایران برای صبحانه یا ساخت حلوا ارده و حلواشکری است. کنجد خاصیت انرژی زایی بالا دارد و در کنار آن به تقویت حافظه و افزایش سطح چربی خون خوب بدن نیز کمک می‌کند. از خواص فوق العاده ارده کنجد که بگذریم باید به نکاتی درباره تهیه کنجد مرغوب و دستور تهیه آن بپردازیم.

 

خوشبختانه دانه‌های کنجد در بسیاری از بخش‌های کشور ایران کاشته می‌شود و دسترسی برای پیدا کردن کنجد خوب سخت نیست. فقط هنگام خرید باید توجه کنید که کنجد بوی کهنگی ندهد؛ کنجد خوب بوی خیلی خاصی ندارد و وقتی آن را می‌جویید نباید سفت باشد و تقریبا چیزی زیر دندان حس نمی‌کنید. ضمنا برای تهیه ارده از انواع کنجد : سفید، قهوه‌ای، کنجد بوداده یا سیاه می‌توان استفاده کرد. اما در این دستور از کنجد سفید استفاده شده است.

 

متاسفانه بسیاری از ارده‌های بازاری دارای کیفیت پایینی است و برای تهیه آن از روغن فراوان یا آرد استفاده می‌کنند؛ یا حتی کنجد را بسیار آسیاب می‌کنند تا روغن بیشتری بگیرند. پس اگر شما هم تصمیم گرفتید که خودتان در خانه ارده درست کنید، مطمئن باشید که انتخاب درستی انجام داده‌اید. با رعایت نکاتی که در این دستور ذکر شده می‌توانید یک ارده کنجد عالی تهیه کنید.

 
(Visited 1,336 times, 4 visits today)

مراحل

1
انجام شده

مرحله اول :

در ابتدا پیشنهاد می‌کنیم اگر برای اولین بار است که ارده درست می‌کنید از مقدار کمی کنجد استفاده کنید تا در مرحله اول با طرز تهیه ارده و ریزه‌کاری‌های آن بیشتر آشنا شوید. مقداری کنجد را درون تابه‌ای مناسب بریزد و روی حرارت ملایم قرار دهید. کنجدها را مرتبا باید هم بزنید تا نسوزد. پس از مدتی کنجدها شروع به تغییر رنگ و روغن پس دادن می‌کنند. زمانی که کنجدها به این مرحله رسیدند و اصطلاحا روغن پس داده و به هم می‌چسبند باید تابه را از روی شعله بردارید. اگر کمی دیرتر این کار را انجام دهید کنجد به سرعت می‌سوزد.

2
انجام شده

مرحله دوم :

کنجدهای تفت خورده را باید در یک آسیاب یا مخلوط کن کوچک بریزید و اجازه دهید تا خوب پودر شوند. اگر از کنجد مرغوب استفاده کرده باشید و مرحله اول را درست انجام دادید، در اینجا نیاز به اضافه کردن روغن مایع نیست، چون خود کنجدها پس از آسیاب شدن بصورت خمیری می‌شوند. اما اگر این اتفاق نیافتاد کمی روغن کنجد به آن اضافه کنید.

3
انجام شده

نکات :

رمز درست کردن یک ارده‌ی با کیفیت در انتخاب کنجد خوب و البته برداشتن به موقع از روی شعله است تا بدون اضافه کردن روغن مایع، ارده کنجد اعلا بدست آورید.
از کنجد قهوه‌ای یا بوداده نیز برای تهیه ارده استفاده می‌کنند. ارده کنجد قهوه‌ای رنگ به همراه خرما یا اصطلاحا خرما-ارده یکی از خوراک‌های هست که همیشه در سفره جنوبی‌ها وجود دارد.
اگر ار روغن برای درست کردن این خوراک استفاده می‌کنید، بهتر است از روغن کنجد خوب باشد. از روغن‌های سرخ کردنی هرگز استفاده نکنید.
اگر از ارده برای وعده صبحانه استفاده می‌کنید نباید به آن چیزی بیافزایید اما گاهی برای درست کردن غذاهایی مثل حمص و باباغنوش به آن مقدار کمی نمک اضافه می‌کنند.

سردبیر

سردبیر

مهم‌ترین تعهد و تلاش ما نشر مطالب و دستورهای غذایی مفید و اصیل با تکیه بر پژوهش‌های تاریخی در حوزه آشپزی و فرهنگ‌های غذایی و البته تغذیه و سلامتی است. جهت ارائه بهتر مطالب و تعامل بیشتر با سایت، شما همراهان و بازدیدکنندگان گرامی به آسانی می‌توانید نقطه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

حمص
قبلی
طرز تهیه حمص لبنانی
شکلات داغ
بعدی
شکلات داغ ایتالیایی

دیدگاهتان را بنویسید

تمامی محتوای استفاده شده در این سایت محفوظ و هرگونه کپی برداری از محتوا با ذکر منبع بلامانع میباشد.