دستور پخت
ارده (Tahini) یا همان ارده کنجد یک خوراک مقوی است که از تفت دادن و آسیاب دانههای کنجد بدست میآید. کلمه Tahini در انگلیسی از عبارت «طحینه» در عربی گرفته شده است؛ از این چاشنی جذاب در آشپزی طیف وسیعی از کشورهای عربی و مدریترانهای استفاده میشود که غذای معروفی همانند حمص شاخصترین آن است. البته ارده به تنهای یک وعده غذایی کامل و سرشار از کلسیم هم هست. به عنوان مثال ارده در آشپزی ایرانی به همراه شیره انگور یا عسل یک صبحانه کامل و مغذی تلقی میشود.
طحینه را میتوان به تنهایی و بصورت خام در بسیاری از خوراکها استفاده کرد اما بیشترین کاربرد آن در ایران برای صبحانه یا ساخت حلوا ارده و حلواشکری است. کنجد خاصیت انرژی زایی بالا دارد و در کنار آن به تقویت حافظه و افزایش سطح چربی خون خوب بدن نیز کمک میکند. از خواص فوق العاده ارده کنجد که بگذریم باید به نکاتی درباره تهیه کنجد مرغوب و دستور تهیه آن بپردازیم.
خوشبختانه دانههای کنجد در بسیاری از بخشهای کشور ایران کاشته میشود و دسترسی برای پیدا کردن کنجد خوب سخت نیست. فقط هنگام خرید باید توجه کنید که کنجد بوی کهنگی ندهد؛ کنجد خوب بوی خیلی خاصی ندارد و وقتی آن را میجویید نباید سفت باشد و تقریبا چیزی زیر دندان حس نمیکنید. ضمنا برای تهیه ارده از انواع کنجد : سفید، قهوهای، کنجد بوداده یا سیاه میتوان استفاده کرد. اما در این دستور از کنجد سفید استفاده شده است.
متاسفانه بسیاری از اردههای بازاری دارای کیفیت پایینی است و برای تهیه آن از روغن فراوان یا آرد استفاده میکنند؛ یا حتی کنجد را بسیار آسیاب میکنند تا روغن بیشتری بگیرند. پس اگر شما هم تصمیم گرفتید که خودتان در خانه ارده درست کنید، مطمئن باشید که انتخاب درستی انجام دادهاید. با رعایت نکاتی که در این دستور ذکر شده میتوانید یک ارده کنجد عالی تهیه کنید.
مراحل
1
انجام شده
|
مرحله اول :در ابتدا پیشنهاد میکنیم اگر برای اولین بار است که ارده درست میکنید از مقدار کمی کنجد استفاده کنید تا در مرحله اول با طرز تهیه ارده و ریزهکاریهای آن بیشتر آشنا شوید. مقداری کنجد را درون تابهای مناسب بریزد و روی حرارت ملایم قرار دهید. کنجدها را مرتبا باید هم بزنید تا نسوزد. پس از مدتی کنجدها شروع به تغییر رنگ و روغن پس دادن میکنند. زمانی که کنجدها به این مرحله رسیدند و اصطلاحا روغن پس داده و به هم میچسبند باید تابه را از روی شعله بردارید. اگر کمی دیرتر این کار را انجام دهید کنجد به سرعت میسوزد. |
2
انجام شده
|
مرحله دوم :کنجدهای تفت خورده را باید در یک آسیاب یا مخلوط کن کوچک بریزید و اجازه دهید تا خوب پودر شوند. اگر از کنجد مرغوب استفاده کرده باشید و مرحله اول را درست انجام دادید، در اینجا نیاز به اضافه کردن روغن مایع نیست، چون خود کنجدها پس از آسیاب شدن بصورت خمیری میشوند. اما اگر این اتفاق نیافتاد کمی روغن کنجد به آن اضافه کنید. |
3
انجام شده
|
نکات :رمز درست کردن یک اردهی با کیفیت در انتخاب کنجد خوب و البته برداشتن به موقع از روی شعله است تا بدون اضافه کردن روغن مایع، ارده کنجد اعلا بدست آورید. |
2 Comments پنهان کردن نظرات
خیلی عالی
عالی شد