آشنایی با شیرینی اکلر

اکلر (Éclair) یک شیرینی فرانسوی است که با خمیر پفی (Choux) ساخته و توسط انواع کرمهای خامهای یا در گاهی اوقات بستنی پر میشود. برای تهیه اکلر خمیر پفی یا همان خمیر نان خامهای را بصورت کشیده طبخ میکنند و پس از سرد شدن خمیر، داخل آن را با کرم وانیلی، کرم کاستارد، خامه زده شده یا بستنی پر میکنند. روی این شیرینی معمولا با انواع آیسینگ (Icing) همانند سس شکلات، پودر فندق یا پودر شکر تزئیین میشود. همچنین نوعی از این شیرینی وجود دارد که روی آن را با کرم کاراملی میپوشانند که اصطلاحا در فرانسه به آن (bâton de Jacob) گفته میشود.
شیرینی اکلر با توجه با محبوبیت بالایی که در فرانسه و همچنین سایر نقاط دنیا دارد، اما از قدمت طولانی برخوردار نیست. این شیرینی محصول قرن نوزدهم میلادی در فرانسه است که تا قبل از سال ۱۸۵۰ آن را با اسامی pain à la Duchesse و petite duchesse میشناختند. اولین باری که بطور مشترک در زبانهای انگلیسی و فرانسوی کلمه اکلر برای این شیرینی استفاده شد بعد از سال ۱۸۶۰ بوده است. برخی از مورخان غذا بر این باورند این شیرینی لذیذ فرانسوی توسط ماری آنتوان کارم آشپز نامدار فرانسوی ابداع شده است. در هر حال اولین دستور مکتوب از آن در سال ۱۸۸۴ در کتابی به نام «مدرسه آشپزی بوستون» نوشته خانم لینکلن آمده است.
در اقصی نقاط دنیا شیرینی اکلر وجود دارد و با دستورهای مشابه تهیه میشود. گاهی اوقات نیز به اشتباه برخی از شیرینیها را با اکلر یکسان میدانند. بطور مثال در قسمتهایی از آمریکا و کانادا نوعی دونات به نام «لانگ جان» را شبیه آن میدانند با توجه به اینکه خمیر لانگ جان با خمیر پفی کاملا متفاوت است.
دستور شیرینی : طرز تهیه شیرینی اکلر فرانسوی
منبع : ویکی پدیا انگلیسی و دانشنامه آشپزی Larousse Gastronomique