طرز تهیه خورش کرفس
خورش کرفس یکی از خورشهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که از گوشت خرد شده ران گوسفند یا گوساله، کرفس، نعنا و جعفری تهیه میشود.
مواد لازم : (برای ۴ نفر)
پیاز ۲ عدد
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
ساقه کرفس ۵۰۰ گرم
برگ کرفس ۱۰۰ گرم
لیموعمانی ۳ عدد
نعنا تازه ۲۰ گرم
جعفری تازه ۸۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور پخت :
بعد از شستن کرفسها آن ها را به یک اندازه (تقریبا یک بند انگشت) خرد کنید. برگ کرفس، نعنا و جعفری را نیز ساتوری کنید و با مقداری روغن تفت بدهید. پیازها ریز خرد کنید و درون روغن تفت بدهید تا طلایی شود. سپس گوشت خورشتی ریز شده را به همراه زردچوبه، نمک و فلفل به پیاز و گوشت اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا رنگ گوشت عوض شود. سپس ساقههای کرفس را به همراه چند لیوان آب گرم به مواد اضافه کنید و بگذارید با حرارت کم بپزند.
در اواخر پخت گوشت، لیمو عمانی را چنگال زده و به همراه سبزیهای ساتوری شده و رب گوجه فرنگی به خورش اضافه کنید و اجازه بدهید به مدت ۴۰ دقیقه خورش خوب بپزد و جا بیافتد. چنانچه نعنا و جعفری ندارید از برگ کرفس به همان اندازه و اگر گوشت گوساله نبود از گوشت مرغ نیز میتوانید استفاده کنید. نوش جان
نکات تغذیهای :
محتویات این خورش در مجموع تقریباً ۱۱۹۰ کیلوکالری انرژی دارد و تقسیم آن میان ۴ نفر، مقدار کالری دریافتی را برای هر نفر به حدود ۳۰۰ کیلوکالری خواهد رساند. البته از آنجا که این غذا با برنج سرو میشود، مقدار انرژی دریافتی به ازای هر ۵ قاشق غذاخوری (برنج پخته) ۸۰ کیلوکالری دیگر نیز اضافه خواهد شد.