طرز تهیه نان هندی دوسا
دوسا نوعی نان یا کرپ از جنوب هند است که در اصل با آرد برنج و آرد گندم درست میشود، این نان که در منطقههای دیگری مثل سریلانکا و سنگاپور هم طرفدار دارد با آرد نخود،عدس سفید و سیاه نیز درست میشود و در این مناطق ادویههای مختلف و ترکیبات دیگری را به آن اضافه میکنند که به تبع آن نامهای متفاوتی نیز برای این نان انتخاب کردهاند.
مواد لازم :
آرد نخود | ۱ پیمانه |
آرد گندم | ۱ پیمانه |
کره | ۱ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ½ قاشق چایخوری |
دانه خردل | ½ قاشق چایخوری |
آب ولرم | ۴۰۰ میلی لیتر |
دستور پخت :
بینهایت نان دوسا لذیذ است و طرز تهیه آسانی دارد، همچنین سریع پخته میشود. آرد نخود را با آرد گندم و بکینگ پودر، دانه خردل خردشده و مقداری نمک در یک کاسه ریخته و خوب مخلوط کنید. کم کم آب را به آن افزوده تا خمیری شل و آبکی بدست آید. بهتر است با همزن دستی این کار را انجام دهید. ۶ تا ۸ ساعت بگذارید خمیر در ظرف در بستهای استراحت کند.
تابهای را روی حرارت گذاشته و مقداری با کره چرب کنید، سپس از مخلوط با ملاقه داخل تابه ریخته بچرخانید تا یکنواخت پخش شود. یک طرف را که طلایی سرخ کردید طرف دیگر را نیز سرخ کنید.
این غذا (به اصطلاح نان سِیاح) در بین مردم عرب خوزستان طرفداران زیادی داره و پیرزن ها قدیمی این غذا را با مهارت خاصی درست می کنن.
آرد مخصوص و آماده اون به وفور در مغازه های اهواز و شهرستان های عرب نشین خوزستان پیدا میشه.
درود
ممنون از اطلاعاتی که ذکر کردید، اگر دستور تهیه مناسبی هم از اون دارید با ما به اشتراک بزارید
با تشکر