طرز تهیه دمکرده عناب
عناب درختچهای است خزان پذیر که به صورت مستقیم و یا کج و معوج رشد کرده و ارتفاعی بین ۵ تا ۱۰ متر پیدا میکند. برگهای بیضی شکلش کشیده، بدون کرک و سبز براق بوده و حاشیههایش دندانهدار میباشد. عناب دارای لعاب فراوان است و حدود ۵% مواد پروتئینی، ۴%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح دارد. این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی است.
از عناب برای تهیه انواع جوشانده و دمنوشهای دارویی استفاده میشود و بنا به نوع بیماری و استفاده درمانی از آن طرز تهیه دم کرده عناب فرق میکند. اما اگر به طور عمومی علاقه به تهیه دمنوش عناب دارید بهتر است از روش زیر استفاده کنید :
برای تهیه این دمنوش یا دمکرده عناب باید ابتدا عنابها را شسته و خیس کنید.
هستهها را خارج کنید و میوه خردشده را داخل یک قوری بریزید.
قوری را با آب ۸۰ درجه پر کنید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
جوشانده عناب شما حاضر است. این دمنوش طعم شیرین دارد و احتیاجی به شیرینکردن ندارد.
در صورت تمایل میتوانید چند قطره آبلیمو به آن اضافه نموده و بنوشید.
برخی دیگر از استفادههای دارویی از عناب به عنوان دمکرده عبارتند از :
برای درمان سردرد ۳۰ عدد عناب + ۵ گرم تخم گشنیز در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح ناشتا میل شود.
۳۷ عناب برای باد سرخ مفید است (باد سرخ بیماری است که به وسیله شیرگاو نجوشیده در انسان ایجاد می شود ابتدا در یک نقطه بدن خارش شروع میشود و کم کم قرمز و متورم و داغ و گرم می شود و روزهای بعد میترکد و زردآب از آن خارج میشود) عناب را دم کرده آب آن را بخورید و تفاله آن را روی زخم بگذارید.
جوشانده عناب برای کسانی که بواسیر دارند بسیار مفید است.
برای درمان کهیر و خارش های پوستی ۱۰ تا ۵۰ عدد عناب (بستگی به سن فرد و شدت بیماری آن دارد) کمی کوبیده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا میل شود.
یک شربت خوب مخصوص سرفه و سینه درد و خلط آور و ملین: عناب + انجیر + کشمش + خرما از هر کدام ۵۰ گرم در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده روزی ۳ فنجان میل شود.
برای بهره بردن از خواص دمنوش عناب، جهت مخملک عناب و ترنجبین را بجوشانید و به مدت یک هفته کم کم به کودک بدهید.
۳۰ برای سردردهای ناشی از سوء هاضمه عناب + بنفشه + گل پنیرک جوشانده با ترنجبین شیرین کنید میل نمایید.