طرز تهیه آش سکباج
آش سِکباج یک نوع آش یا همان شوربای ایرانی است که معرب واژه پارسی سکبا میباشد. این آش نشانه بارز تاثیر آشپزی ایرانی در زمان ساسانیان و بعد از آن بر آشپزی کشورهای دیگر علی الخصوص کشورهای عربی است. شوربای سکباج که بیشتر به عنوان خوراک داروئی مصرف میشده و اطباءی قدیم به عنوان علاج جوش صورت از آن یاد میکنند، تقریبا معروفترین نوع آشی است که با سرکه تهیه میشود. آش سکباج در اصل از سرکه انگور، گوشت گوسفند یا مرغ، پیاز، زردک (هویچ ایرانی)، عسل یا نبات یا شکر سرخ و اسفناج تهیه میشود که گاهی به آن سبزیهایی همانند تره، نعناع، کرفس و زعفران اضافه میکنند.
مواد لازم :
سرکه انگور ۱ لیوان
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
شکر قهوهای یا عسل ۲ قاشق غذاخوری
هویچ ۴ عدد متوسط
نعناع و ساقه کرفس ۱۵۰ گرم خردشده
زعفران آبکرده ۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه :
ابتدا گوشت را به اندازه دوبند انگشت خرد کنید و خوب بشوئید. سپس گوشت را با کمی آب بدون ادویه بگذارید تا نیمپز شود. پیاز و هویچ را پوستکنده و بشوئید. پیاز و هویچ را درسته در ظرفی با کمی آب بگذارید تا فقط چند جوش بخورد. سپس هویچ و پیاز را از آب خارج کرده و روی آن آب سرد بریزید. آنها را خرد کرده و به همراه سرکه درون ظرفی بریزید. گوشت نیمپز را به همراه آب آن که باید کمی گرم باشد به ظرف سرکه اضافه کنید و روی شعله بگذارید.
سپس نعناع و کرفس خرد شده را نیز به ظرف خود بیافزائید و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد و آش آماده شود. در انتهای پخت آش شکر یا عسل، زعفران و کمی نمک به آش اضافه کنید. آش سکباج شما آماده است. نوشجان
سلام،بسیارعالی-روش تهیه دقیقا براساس منابع طب سنتی بیان شده-دستتون درد نکنه
ممنون از نگاه زیبای شما