وبلاگ
- آشپزی هندی و فرهنگ غذایی جنوب هند ۱۳۹۷-۰۵-۲۳نسیم کمپانیآشپزی هندی شامل انواع متنوعی از شیوههای پخت و غذاهای مختلف منطقهای و بومی شبه قاره هند است. با توجه به تنوع اقلیمی هند در نوع خاک، آب و هوا، فرهنگ، قومیت و … خوراکهای هندی به طرز شگفت انگیزی از یکدیگر متفاوت هستند، و این تفاوت در ابتدا از ادویهجات، سبزیجات و میوههای محلی و بومی نشات میگیرد. علاوه بر این غذاهای هندی به شدت تحت تاثیر دین و آیین و سنتهای بومی آنان است. نکته قابل توجه در ...
- چگونه تبدیل به یک منتقد غذا شویم؟ ۱۳۹۷-۰۳-۲۶سردبیراصطلاح منتقد غذا (Food critic)، نویسنده غذا یا منتقد رستوران برای کسانی استفاده میشود که غذا و عملکرد رستورانها را مورد بررسی قرار میدهند و نتایج خود را منتشر میکنند. این افراد عموما نتایج تجزیه و تحلیل خود را در نشریات و مجلات چاپی و آنلاین به اشتراک میگذارند؛ البته نباید این نکته را فراموش کرد، کسانی که با این عناوین شناخته میشوند کارشناسان بسیار زبدهای هستند. نقد غذا، یک حرفهی عالی برای کسانی است که در مورد هنر آشپزی ...
- از غذا تا زبان غذا ۱۳۹۷-۰۲-۱۸سردبیریکی از مباحث داغ و البته روزمره افراد در سراسر دنیا پرداختن به غذا یا اصطلاحاً خوراکی است که میل میکنند. اما اگر کمی عمیقتر و با مطالعه اندکی در بحث خوراک و فرهنگهای غذایی به آن بنگریم، متوجه این موضوع خواهیم شد که مفاهیم بسیار بسیار بزرگتر از آن چیزی است که در یک بشقاب غذا میبینید. در این حال با دانستن و آشنایی معانی وسیعی که پشت هر خوراک وجود دارد، قطعاً با دنیای جدیدی روبرو شده و ...
- سپندارمذگان، روز بزرگداشت زن و زمین ۱۳۹۶-۱۲-۰۴سردبیرسپندارمذگان یا اسفندروز از اسفندماه، یعنی پنجم اسفند، جشن اسفندگان یا «سپندارمذگان»، از جشنهای برجستهی ایرانی است چرا که از روزگارانی کهن در فرهنگ ایرانی این روز برای گرامیداشت زمینِ بارور و بانوان دانسته میشده است. جشن اسفندگان، یادمانی بسیار کهن از اسطورههای زایش و باروری است. زمین نماد باروری است چون با فروتنی، تواضع و گذشت زندگی را به همهی زیستمندان هدیه میکند. پیشینه و زمان جشن اسفندگان در گاهشماریهای گوناگون ایرانی، علاوه بر این که ماهها نام داشتند، هر یک ...
- معرفی کتاب آشپزی دوره صفوی ۱۳۹۶-۱۱-۲۲سردبیربسیاری از پژوهشگران در آشپزی سه مکتب : آشپزی ایرانی، چینی و رومی را به عنوان مکاتب مادر میشناسند. آشپزی ایرانی به معنای یک هنر ظریف، مانند فرش ایرانی، اساساً هنری است تودهای، که در خانههای مردم ساده یا حتی فقیر و به دست زنان و دختران شهرها و روستاهای این سرزمین پرورانده شده است. مکتب ایرانی، به جز تفاوت در مکتب غذایی، در شیوه پخت و آداب سفره هم کاملا ممتاز است. در دوره صفویه به طور خاص و ...
- مجله غذا و آشپزی National Geographic ۱۳۹۶-۱۱-۰۷سردبیر«نشنال جئوگرافیک شما را به داستانهای مهم نزدیک میکند.» این جمله شاید بهترین توصیف برای یک رسانه بزرگ به اسم نشنال جئوگرافیک باشد. امروز کمتر کسی هست که درباره آن نداند یا قسمتهایی از عکس و مستندهای بینظیر این موسسه را ندیده باشد. نشنال جئوگرافیک با همه عکاسان، روزنامه نگاران، فیلمسازان، کانالهای تلویزیونی، مجلات، شبکههای اجتماعی و بسیاری از رسانههای دیداری و شنیداری شما را به درون داستانهای از دل مردم، طبیعت و فرهنگ میبرد. انجمن ملی جغرافیایی یا همان «نشنال ...
- معرفی فیلم سرآشپز (Chef) ۱۳۹۶-۱۱-۰۵سردبیردر دنیای سینما فیلمهای بسیاری با موضوع غذا و آشپزی وجود دارد. هر کدام از این فیلمها دارای ویژگیهای مختلفی هستند که معمولا در کنار اینکه یک فیلم «غذا محور» محسوب میشوند، پیامهای ارزشمند دیگری نیز در پی دارند. در ابتدا و قبل از معرفی فیلم یقینا میتوان گفت اگر به آشپزی، غذا و البته فیلم دیدن علاقه دارید از تماشای فیلم سرآشپز لذت خواهید برد. سرآشپز (Chef) فیلمی کمدی به کارگردانی جان فاورو (Jon Favreau) است که در سال ...
- باریستا کیست و چه میکند؟ ۱۳۹۶-۰۹-۱۸سردبیرباریستا، کافیمن یا قهوهچی (Barista) عموما به شخصی که در کافی شاپ نوشیدنیهایی با پایهٔ اسپرسو را آماده میکند، گفته میشود. در آمریکا باریستا به کسی گفته میشود که تخصص آن فقط تهیه قهوه است، اما در ایتالیا به طور اختصاصی به تهیه قهوه اشاره ندارد و معمولا به افرادی گفته میشود که مسئولیت تهیه نوشیدنیهای گرم و سرد در کافه را برعهده دارد. کلمهی Barista اصالتا یک لغت ایتالیایی است و به مسئول سرو نوشیدنیهای الکلی یا غیر الکلی گفته ...
- جشن آذرگان ۱۳۹۶-۰۹-۰۳سردبیرروز نهم هر ماه «آذر» یا «اَتر»(Atar) نام دارد؛ آذر ایزد ویژه همهی آتشها است و از احترام ویژهای نسبت به سایر آخشیجها (عناصر) برخوردار میباشد و «جشن آذرگان» جشنی دیگر از جشنهای آتش است در گرامیداشت این آخشیج و ایزد منسوب به آن. در نُهمین روز از آذرماه در گاهشمار زرتشتی که نام روز و ماه یکی میشود یعنی روز آذر در ماه آذر، جشن «آذرگان» برگزار میشود که در گاهشمار خورشیدی برابر است با سوم آذر ماه خورشیدی. امروزه این ...
- سنتهای آشپزی چینی ۱۳۹۶-۰۸-۲۶سردبیرکشور چین با تاریخچهای ۵۰۰۰ ساله، فرهنگی بسیار غنی و عمیق دارد و در این فرهنگ، غذا از جایگاه ویژهای برخوردار است. آشپزی چینی با فاکتورهای مختلفی از جمله چاشنیها، روشهای پخت و پز، مواد اولیه متنوع، عطر و رایحههای مجزا تعریف میشود که همین امر باعث خاص بودن و محبوبیت این سبک از آشپزی در میان سر آشپزان بومی و غیر بومی شده است. آشپزی چینی شامل سبکهای مختلفی است که در مجموع ۸ سنت دیرینه آشپزی چینی را ...
(Visited 1,308 times, 1 visits today)