کره پسته چیست و چگونه درست میشود؟
Pistachio Butter
کره پسته محصول غذایی است که از حاصل آسیاب و برشته کردن پسته خام به همراه شکر و همچنین اضافه کردن برخی طعم دهندهها همانند هل تولید میشود. معمولا برای تهیه کره پسته از ترکیب ۸۰ درصد مغز پسته دهان بسته و ۲۰ درصد شکر و وانیل استفاده میکنند. دلیل انتخاب پسته دهان بسته این است که این نوع پسته از نظر سلامت بهترین نوع آن است. اصطلاح کره به این محصول به این دلیل اطلاق میشود، زیرا در طی فرایند تولید، روغن پسته از آن جدا نمیشود و چربی محصول کاملا در آن باقی میمانند و باعث خمیری شدن کره میشود. همچنین قابل توجه است که بدانید روغن و چربی پسته کاملا فاقد کلسترول است.
در نحوه تولید صنعتی کره پسته از مغز پسته بو داده و آسیاب شده همراه با شکر و کمـی نمک به دست میآید. در حال حاضر درصنعت غـذا اسـتفاده از افزودنیهـا مثـل امولـسیون کننـدههـا، آنتـی اکسیدانها، قوام دهندهها و … جهت بهبـود کیفیـت و افـزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی متداول شـده اسـت.
این محصول دارای ارزش غذایی بالایی است و به دلیل وجود مقادیر بالای فسفر و آهن جهت افزایش حافظه و ضریب هوشی مناسب است. همچنین برای ورزشکاران و بزرگسالان خوراکی مقوی، کم حجم و سریع الجذب و مفید میباشد. بهترین روش تولید کره پسته عدم استفاده از افزودنیهای شیمیایی و همچنین عدم استفاده از حرارت زیاد برای تولید آن است.
کره پسته موارد مصرف و خواص بسیاری دارد که در اینجا چند نمونه آن قید شده است :
♦ پسته حاوی مقادیر قابل توجهی اسید آمینه آرژینین است که در ترشح هورمون رشد موثر است و علاوه بر آن در غده پانکراس نیز آزاد شدن هورمون انسلین را به همراه دارد. به همین جهت پسته در بهبود رشد کودکان و و رفع کم خونی بسیار موثر است.
♦ پسته دارای ویتامینهای A , B3 , B1 پتاسیم، کلسیم، فسفر و آهن میباشد.
♦ پسته دارای خواص پروبیوتیک است که رشد و فعالیت باکتریهای سودمند دستگاه گوارش را افزایش میدهد.
♦ کره پسته به دلیل داشتن درصد بالای پسته در خود تمام خواص پسته را دارا میباشد و ارزش غذایی ویژهای دارد.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه کره پسته ساده