طرز تهیه خورش ریواس
ریواس یکی از گیاهان بهاری از تیره هفتبندان (Polygonaceae) بومی مناطق سیبری یا هیمالیا، بهترین ریواس که ساقهٔ آن قرمز رنگ میباشد، در کشور چین میروید. ریواس دارای پتاسیم و کلسیم است و از نظر ویتامینها نیز تا حدودی غنی است. دمبرگ ریواس که بخش قابل استفاده آن است، دارای مقداری اسیدهای آلی مانند اسید مالیک است که برای رفع تشنگی و آسان کردن هضم غذا سودمند است. ریواس طعم ترشی دارد که بیشتر از آن در تهیه شربت ریواس استفاده میشود. اما در این مطلب آموزش یک خورش ریواس خوشمزه به همراه نعناع و جعفری را خواهید آموخت.
مواد لازم :
ریواس | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
نعناع تازه | ۱۵۰ گرم |
جعفری تازه | ۲۵۰ گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
شکر | اختیاری |
دستور تهیه :
ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و درون قابلمهای مناسب با روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس به آن کمی زردچوبه بزنید و گوشت خرد شده خود را کمی درون پیاز داغ تفت دهید و به آن فلفل سیاه بزنید. به ظرف آب بیافزائید و اجازه دهید تا گوشت بپزد. سبزیها را کاملا خرد کنید و درون روغن کمی تفت بدهید تا تغییر رنگ بدهد. به سبزیها نمک بزنید. وقتی گوشت تقریبا پخته بود، سبزیهای تفت داده را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن سبزی، ریواسها را که به اندازه بند انگشت خرد کردهاید به خورش اضافه کنید و بگذارید تا چند جوش بخورد و خورش کاملا جا بیافتد.
نکات :
♦ بعد از اضافه کردن ریواسها خورش حداقل باید ۱۵ دقیقه بجوشد، در غیر این صورت ریواسها کاملا له میشود.
♦ پس در هنگام اضافه کردن ریواس از جا افتادن خورش مطمئن شوید.
♦ برای اینکه خورش خوش رنگتری داشته باشید، بعد از اضافه کردن سبزی یک قاشق رب به آن اضافه کنید.
♦ خورش ریواس خورش ترش مزهای است. اگر از طعم ترشی زیاد لذت نمیبردید کمی شکر بعد از پختن گوشت به آن اضافه کنید تا خورش شما ملس شود.
♦ مقدار نعناع نباید بیش از اندازه باشد زیرا طعم خورش را تلخ میکند.
♦ این خورش را با گوشت مرغ نیز میتوان آماده کرد.