مضرات سوسیس و کالباس
در فرآوردههای گوشتی مثل سوسیس و کالباس به دلیل ماندگاری بسیار کم و برای پیشگیری از مسمومیت طبق فرمولاسیون و استاندارد جهانی نیترات سدیم اضافه میکنند. نیترات سدیم جزء افزودنیهای مجاز جهانی هست اما مصرف بیرویه محصولات دارای نیتریت و نیترات در دراز مدت باعث سرطان میشود. این افزودنیها دستاورد کشورهای غربی هستند که استفاده از آنها در حد استاندار خطری ندارد.
عوامل متعددی در بروز سرطان میتوانند دخالت داشته باشند که یکی از آنها مصرف بیرویه این افزودنیها است. معمولا افزودنیها پس از انجام آزمایشهای متعدد و اثبات بی خطر بودن آنها مورد استفاده قرار میگیرند و خطر استفاده از آنها برخلاف باور عموم هنوز اثبات نشده است. این مواد نگه دارنده در سوسیس و کالباس بیشتر استفاده میشوند و در فیلههای مرغ و همبرگرها معمولا وجود ندارد.
حرارت بالا برای طبخ سوسیس و کالباس نیتریت موجود در آن را تبدیل به نیترات و آن هم به نیتروستامین مبدل میشود. همچنین حرارت دادن فرآوردههای گوشتی دارای نیتریت موجب تشدید عوراض ناشی از آن میشود و توصیه میشود که افراد تا حد امکان با حرارت ملایمتر به طبخ این مواد بپردازند. مواد طعم دهنده موجود در برخی مواد غذایی نیز هیچ کدام ساخت کشور و ایده ما نیست و این محصولات نیز میتوانند در صورت مصرف بی رویه در دراز مدت و در کنار سایر عوامل سرطان زا باشند.
به افراد توصیه میشود که این فرآوردهها را کمتر مصرف کنند خصوصا در کودکان به خاطر علاقهای که به خوردن این مواد غذایی دارند از مارکهای معروف استفاده شود. استفاده از گوجه فرنگی، کاهو و سبزیجات در کنار فست فودها به دلیل وجود آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین ها در کاهش عوارض ناشی از مصرف آنها میتوانند موثر باشند.