خواص اصلی گل کلم
خواص اصلی گل کلم
یکی از اصلیترین خاصیت گل کلم، کالری کم آن و کاهش وزن و لاغری است. خاصیت دیگر آن پیشگیری از رشد سلولهای انواع سرطان است . همچنین گل کلم حافظه را تقویت می کند و از آلزایمر پیشگیری خواهد کرد .
۱- دفع سموم توسط کبد
طبق بررسیهای بدست آمده گیاهان Cruciferous حاوی گلوکزینولات و تیوسیانات ( glucosinolates and thiocyanates) میباشند. این مواد توانایی کبد را برای دفع مسمومیت افزایش میدهد . گل کلم جزو این موارد است .
۲- تقویت حافظه
طبق بررسیهای بدست آمده یک خاصیت گل کلم تقویت حافظه و درمان آلزایمر است . بیشتر داروهای درمان آلزایمر نقش بازدارندگی آنزیم استیل کولین استراز را دارند که عامل تجزیه پیامرسان عصبی استیل کولین است. هرچند پیش از این هم دانشمندان میدانستند برخی سبزیجات معمولی خواص ضد استیل کولین استراز دارند، اما هیچ تحقیق مفصلی در این زمینه انجام نشده بود. به گزارش زیگیل محققان دریافتند ماده موثر در گل کلم گلوکوسینولات (glucosinolates) است که برای الزایمر و تقویت حافظه مناسب است .
۳- پیشگیری از سرطان
یک خاصیت گل کلم این است که مصرف گل کلم، احتمال ابتلا به انواع سرطانها به خصوص سرطانهای پروستات، سینه، روده، تخمدان و مثانه را کاهش میدهد. جالب است بدانید که مصرف نصف پیمانه گل کلم در روز، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا ۵۲ درصد کاهش خواهد داد .
۴- جلوگیری از ابتلا به آرتروز
طبق بررسی های بدست آمده ، غذاهایی که حاوی ویتامین C هستند مانند گل کلم از التهابات استخوانی مانند آرتروز جلوگیری میکنند. مطالعاتی بر روی ۲۰۰۰۰ فرد انجام شد که قبل از شروع این آزمایشات هیچگونه بیماری آرتروزی نداشتند. نتیجه این آزمایشات نشان داد افرادی که مصرف غذاهای حاوی ویتامین C در آنها کمتر است ۳ برابر ریسک ابتلا به آرتروز در آنها بیشتر است .
۵- منبع آنتیاکسیدانها
یک خاصیت گل کلم وجود مقادیر فراوانی از آنتیاکسیدانها است که میتوانند از ابتلا به انواع سرطانها، بیماریهای قلبی و سکته مغزی پیشگیری کنند. آنتیاکسیدانها، همچنین در تخریب رادیکالهای آزاد که موجب پیری زودرس میشوند، بسیار موثر هستند.
۶- کمک به هضم بهتر
یک خاصیت دیگر گل کلم وجود فیبر رژیمی است که برای هضم بهتر غذا پیشنهاد داده میشود. اگر به مقدار کافی فیبر در برنامه غذایی خود داشته باشید مواد غذایی به نرمی از رودهها عبور خواهند کرد. ترکیبی در گل کلم موسوم به «گلوکورافین» است که میتواند از شکم و رودهها در برابر ابتلا به برخی بیماریها از جمله سرطان و زخم معده جلوگیری کند.
۷- ضد التهاب
وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین K در گل کلم ، به پیشگیری از ایجاد التهاب مزمن که منجر به برخی بیماریها مانند آرتروز، سرطان، دردهای مزمن و بیماریهای خاص روده میشود، کمک فراوانی خواهد کرد.
۸- منبع ویتامینهای گروه B
طبق بررسیهای بدست آمده ، علاوه بر فولات، گل کلم سرشار از ویتامینهای دیگر مهم B مانند نیاسین، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک و تیامین نیز می باشد.
۹- کمک به سلامت قلب
گل کلم دارای مادهای موسوم به آلیسین است که احتمال بروز بیماریهای قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد. برای حفظ سلامت قلب گل کلم را فراموش نکنید.
۱۰- مفید در بارداری
یک خاصیت گل کلم این است که گل کلم دارای مقادیر فراوانی فولات (B9) (( یک ویتامین B که برای یک بارداری سالم توصیه میشود)) میباشد. کمبود فولات در زنان باردار میتواند منجر به بروز برخی بیماریها از جمله ایجاد برخی نقایص هنگام تولد و نیز کم وزنی نوزاد بشود. پس در بارداری گل کلم را فراموش نکنید.
۱۱- کمک به کاهش وزن
یک خاصیت مهم گل کلم کاهش وزن است. اگر میخواهید لاغر شوید گل کلم بخورید . چون گل کلم کالری کمی دارد و به روشهای مختلف میتوان از آن استفاده کرد. به عنوان مثال گل کلم را درون انواع سالادها رنده کنید. یا همراه با برنج آن را بپزید . همچنین میتوانید آن را پخته و پوره کنید و در کنار پوره سیبزمینی میل کنید.