آشنایی با خواص دانه خردل

خَردَل، نوعی ادویه است که از دانههای گیاه خردل بدست میآید. گیاههای خردل دارای گونههای مختلفی است اما بطور کلی در دو نوع اصلی براسیکا و سیناپیس قرار گرفته میشوند. دانههای خردل دانههایی کوچک و کروی هستند که از انواع گیاه خردل بدست میآیند. این دانهها معمولاً ۱ یا ۲ میلیمتر قطر دارند. این دانهها ممکن است به رنگ سفید متمایل به زرد تا سیاه باشند.
دانه خردل بهطور کلی به عنوان یک ادویه مفید برای سلامتی شناخته شده و در واقع غنی از مواد مغذی گیاهی، مواد معدنی، ویتامینها و آنتیاکسیدانهاست. گیاه و دانههای خردل منبع بسیار خوبی از ویتامینهای ضروری گروه B مانند فولات، نیاسین، تیامین، ریبوفلاوین، پیریدوکسین (vitaminB-۶) و اسید پانتوتنیک است. بدن باید این ویتامینها را از منابع خارجی تأمین کند. این گروه از ویتامین B کمپلکس، در سنتز آنزیم، عملکرد سیستم عصبی و تنظیم متابولیسم بدن نقش مهمی دارند.
دانههای خردل حاوی فلاونوئید و برخی از آنتی اکسیدانها مانند کاروتن، لوتئین و زیاگزانتین هستند. علاوه بر این، این دانهها دارای مقدار کمی از ویتامینهایی نظیر ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K هستند.
خردل منبع غنی از بسیاری از مواد معدنی مفید برای سلامت بدن است. کلسیم، منگنز، مس، آهن، سلنیوم و روی، برخی از این مواد معدنی هستند که در دانه خردل به وفور وجود دارند. کلسیم به ساخت استخوانها و دندانها کمک میکند. منگنز توسط بدن به عنوان یک عامل مورد نیاز برای ساخت آنتیاکسیدان (آنزیم سوپراکسید دیسموتاز) استفاده میشود. مس در تولید سلولهای قرمز خون مورد نیاز است. آهن نیز برای تشکیل گلبولهای قرمز خون و سوخت و ساز سلولی مورد استفاده قرار میگیرد.
دانه خردل همچنین مزایا و خواص ضد سرطان و ضد التهابی دارد. به عنوان یک منبع بسیار خوب از سلنیوم و منیزیم، دانههای خردل، میتوانند التهاب را کم کرده و علائم بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید یا آسم را کاهش دهند. دانهها همچنین حاوی موادی به نام ایزوتیوسیانیتها هستند که دارای اثرات ضد سرطانند.
از زمانهای قدیم خواص ملین دانههای خردل، به عنوان بهترین مزیت آنها در نظر گرفته شده است؛ اما امروزه این داروی گیاهی همچنین برای اثرات ضد قارچی و ضد عفونی کنندهاش نیز ارزشمند شناخته میشود. محصولات تولید شده از خردل همچنین برای سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن و در نتیجه برای بهبود عملکرد سیستم گوارشی مورد استفاده قرار میگیرند. جالب توجه است که بدانید دانه خردل ترشح بزاق را تحریک کرده و اشتها را بهبود میبخشد.
یکی دیگر از مزایای مهم دانههای خردل، کاهش دفعات حملات میگرنی است، به این منظور باید پوست سر خود را با روغن خردل ماساژ دهید؛ این کار کیفیت موهایتان را نیز به طور قابل توجه بهبود بخشیده و از ریزش مو جلوگیری میکند.
فرآوردههای خردل و روغن خردل به طور موثر برای قرنها به منظور کاهش فشار خون بالا و جلوگیری از تصلب شرایین مورد استفاده قرار گرفتهاند. آنها همچنین به بهبود ایمنی بدن کمک کرده و به مبارزه با بیخوابی کمک میکنند. دانههای خردل در درمان مسائلی مانند اضطراب، اختلالات روانی، اثرات تنش و افسردگی، برونشیت، اختلالات جنسی، نشانههای یائسگی و بسیاری مشکلات دیگر مفید هستند.
روغن خردل غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده است و تنها میزان بسیار اندکی از چربیهای اشباع شده را داراست؛ به همین دلیل بسیار برای قلب سالم بوده و مناسب برای پخت و پز است.
روغن خردل همچنین دارای خواص ضدعفونی کننده و ضد قارچ است و همچنین میتواند برای کمک به استفراغ در مسمومیتهای تصادفی کمک کننده باشد. روغن خردل با توجه به مطالعات انجام شده توسط دانشمند یونانی فیثاغورس، به عنوان یک درمان برای نیش عقرب نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
منبع : پارسه گرد