کبه بوشهری
کبه (kibbeh) در واقع یک غذای سرخ کردنی عربی است که انواع و اقسامی مختلفی دارد و بهترین آن به نام کبه بوشهری تهیه میشود. کِبِه با تشدید روی کسره ب تلفظ میشود و نه طور دیگر. کبه در واقع یک غذای پرطرفدار در بسیاری از کشورهای عربی بخصوص لبنان است که ریشه پیدایش مشخصی ندارد اما از حیث ماهیت بسیار شبیه کوفته و دستپیچ ایرانی است. کبه در لغت به معنای توپ میباشد اما بطور عامیانه بیشتر کبه شبیه توپ راگبی بسته میشود.
کبه در نواحی مختلف ایران تهیه میشود ولی کبه بوشهری با نوعی بلغور گندم ریز شده به نام «لَلَک» تهیه میشود که بطور فراوان در بوشهر یافت میشود. با اینکه کبه یک خوراک سرخ کردنی میباشد اما نسبت به سایر سرخ کردنیها کمتر روغن به خود جذب میکند.
مواد تهیه کبه بسیار متفاوت میتواند باشد، اما بطور سنتی برای تهیه کِبه از گوشت چرخ کرده، بلغور ریز گندم، پیاز، عدس یا برنج، ادویهجات و همچنین برای پر کردن آن از مغز گردو خرد شده، ادویهجات، زرشک و کشمش استفاده میشود. کبه در بین جمعیت عرب خوزستان نیز بسیار متداول است که در اصطلاح به آن «روغن جوش» نیز میگویند. برای یادگیری طرز تهیه کبه بوشهری به بخش آشپزی سایت مجله تصویری فرهنگ غذا مراجعه نمایید.