پودینگ – Pudding
پودینگ امروزه به عنوان یکی از انواع دسرها شناخته میشود؛ اما پودینگ در قدیم خوراکی بوده است که از مواد جامد بعلاوه یک ماده که برای اتصال دادن آنها همانند خون استفاده میکردند. در اصل ریشه کلمه پودینگ از بودین فرانسوی (boudin) یا (botellus) لاتین به معنای سوسیس کوچک آماده است که در زمان قرون وسطی بسیار مورد استفاده بوده است.
امروزه بطور رایج پودینگ به طیفی از انواع دسرها اطلاق میشود که معمولا از شیر و شکر به همراه یک ماده که خاصیت ژلهای به آن بدهد همانند : ژلاتین ، نشاسته یا تخم مرغ تهیه میشود. در گذشته که پودینگ به عنوان دسر شناخته نمیشد، یک نوع پودینگ رایج یا همان سویس کوچک در بسیاری از کشورهای اروپایی بوده که از خون به عنوان ماده اتصال دهنده و گوشت حیوانات استفاده میشده است و از همین رو به پودینگ خون (blood Pudding) یا سوسیس خون نیز معروف است.
تنوع و طرز تهیه پودینگها در بسیاری از کشورها متفاوت است، اما در دستهبندی کلیتر میتوان به هر نوع دسری پودینگ نیز گفت. در بسیاری از کشورها پودینگها فقط از شیر و شکر تهیه نمیشود بطور مثال در بریتانیا برای تهیه پودینگ تابستانی از میوهجات تابستانی و نوعی نان نیز استفاده میکنند.
پودینگ شکلاتی
پودینگ سیاه