پنیر گریور – Gruyère cheese
پنیر گریور Gruyère cheese یک پنیر سوئیسی است، که به پنیر آلپ نیز معروف است اما در حال حاضر بیشتر در فرانسه تولید میشود. این پنیر یک بافت محکم، قابل انعطاف با طعم فندق و کمی شور و شیرین دارد. معمولا در تهیه غذاهایی مانند گراتین، فوندو، سوپ پیاز فرانسوی و بصورت رنده شده برای تهیه انواع سالاد و پاستا استفاده میشود. پنیر گریور بعد از فرآیند تولید در قالبهای بزرگ گرد و چوبی ریخته میشود و در محیطی با دمای مناسب به مدت چند روز تا چند ماه نگهداری میشود، که اگر برش داده نشود، بیش از یک سال بهخوبی قابل نگهداری است. داخل پنیر برنگ عاج یا زرد کمرنگ است که نسبت به پنیر معروف سوئیسی دیگر بهنام پنیر امنتال، سوراخ کمتر و کوچکتر (به انداره یک نخود) دارد. پنیر گریور نباید با هیچ یک از پنیرهای فشرده آلپ که قابل پخت هستند، مانند کمت و بیوفورت اشتباه شود.
پنیر گریور، از اواسط نوامبر تا اواسط ماه آوریل در بهترین حالت خود قرار دارد. در پنیر گریور سوئیس که با عنوان Le Gruyère Switzerland تولید میشود، کلمه ” Switzerland ” به رنگ قرمز در بالا و پایین بسته بندی آن مهر شده است. اگر عطر و طعم کمتر را میپسندید، نوع گریور Doux، را انتخاب کنید که نسبت به گریور Vieux، که در طول ۱۸ ماه فرآیند کامل شدن آن طول میکشد، این پنیر در مدت ۵ ماه، میرسد و آماده میشود.
منبع : سایت پارسهگرد