پنیر چدار – Cheddar cheese
پنیر چدار نوعی پنیر زرد رنگ است که اولین بار در کشور انگلستان، در شهر چدار واقع در سامرست (Somerset) تهیه شد. پنیر چدار پرطرفدارترین پنیر انگلیسی است که از شیر تازه گاه تهیه میشود و هر چه میزان کهنگی پنیر بیشتر باشد سفتتر است اما معمولا میزان زمان ساخت پنیر بین چهار تا نه ماه است که پنیر حاصل از آن را مدیوم چدار مینامند.
پنیرهای چداری که امروزه تولید می شوند، با پنیرهای چدار قدیمی بسیار تفاوت دارند. همچون دیگر انواع پنیر برای بهتر کردن رنگ این پنیر از رنگهای گیاهی استفاده میشود. رنگ این پنیر را از آناتو که عصارهی نوعی گیاه گرمسیری است میگیرند و این ماده، رنگ نارنجی مانندی را به پنیر چدار میدهد. رنگ خاص این نوع پنیر باعث میشود که اگر در جایی نام پنیر را هم رویش ننوشته باشند، افراد صرفاً با دیدن رنگ پنیر، نوع آن را تشخیص دهند. در کشور آمریکا، به برخی انواع پنیر چدار، رنگی اضافه نمیکنند و تحت نام پنیر چدار سفید یا پنیر ورمونت به فروش میرسانند.
امروزه پنیر چدار به صورت پروسس شده مصرف زیادی در انواع غذاها و سالادها دارد به خصوص در ایران که سیب زمینی سرخ شده همراه با چدار داغ یکی از پر طرفدارترین غذاهای فست فودی شناخته می شود.