پنیر پکورینو رومانو – Pecorino Romano
پنیر پکورینو رومنو یا پکورینو رومانو یک پنیر سفت، شور و پرچرب ایتالیایی است که از شیر گوسفند تهیه میشود و اغلب بصورت رنده شده بروی غذا استفاده میکنند. کلمه پکورینو رومنو از کلمه (pecora) ایتالیایی به معنای گوسفند آمده است.
امروزه نیز پنیر پکورینو رومنو تقریبا به همان شیوه قدیمی در ساردینیا تهیه میشود. بطور سنتی این پنیر در جنوب و مرکز ایتالیا با باقلا طعمدار میشود. دستور تهیه این پنیر در حدود ۲۰۰۰ سال پیش به زبان لاتین ذکر شده است. این پنیر به علت زمان ماندگاری بالا به عنوان جیره غذایی سپاهیان روم باستان در نظر گرفته میشده است و همچنین به علت انرژیزا بودن آن همیشه در جیره غذایی سربازان جای داشته است. در برخی منابع ذکر شده است که جیره این پنیر برای سربازان روزی ۲۷ گرم بوده است که به همراه نان و سوپ میل میکردند.
پنیر پکورینو رومنو دارای طعم و عطر قوی و شور میباشد، که همانند پنیر پارمژان در بسیاری از پاستاهای ایتالیایی استفاده میشود. البته از سال ۱۸۸۴ نوعی کم نمک آن نیز تهیه و تولید شد اما بهترین آن همان نوع شور ساردینی میباشد.
بطور معمول زمانی حدود ۵ تا ۸ ماه برای فرآوری و آماده سازی مطلوب این پنیر زمان لازم است. پنیر دیگری نیز به نام رومنو وجود دارد که اغلب در آمریکایی شمالی ساخته میشود اما کاملا با پنیر ایتالیایی متفاوت است، زیرا از شیر گاو تهیه میشود.
(Visited 2,727 times, 1 visits today)
به این مطلب امتیاز دهید: