پنیر ماسکارپونه
Mascarpone
ماسکارپونه یک پنیر خامهای و نرم ایتالیایی تهیه شده از شیر گاو در منطقه لومباردی است که بهوسیلهی واسرشتن (تغییر شکل پروتئین بر اثر تغییر عوامل محیطی) یا به عبارت سادهتر بسته شدن (دلمه شدن) خامه شیر با اسید سیتریک یا آبلیمو به دست میآید. این پنیر غلیظ، دو یا سه برابر نرمتر و چربتر از پنیرهای دیگر است چربی آن در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد است و به اصطلاح میگویند داری خامه سه لایه است. به دلیل درصد بالای چربی یک عنصر ضروری در دستور پخت کیکهای ایتالیایی مانند تیرامیسو و کیکهای پنیری است.
بافت ماسکارپونه بسته به چگونگی ساخت و فرآوری آن بین صاف، خامهای و روغنی متغیر است. شکل ظاهری ماسکارپونه در واقع شبیه یک خامهی غلیظ در حال تبدیل شدن به کره است. مراحل ساخت این پنیر بسیار ساده است و بسیاری از مردم به راحتی ماسکارپونه را در خانهی خود تهیه میکنند. برای یادگیری طرز تهیه پنیر ماسکارپونه به بخش آشپزی سایت مجله تصویری فرهنگ غذا مراجعه نمائید.
منبع : پارسه گرد