ماهی مرکب یا کالاماری
کالاماری نوعی ماهی از گونه نرمتنان و اختاپوسسانان است که در فارسی ماهی مرکب و جنوبیها به آن خِساک یا اَنکاس میگویند. در فارسی به این دلیل به آن ماهی مرکب میگویند که معمولا در مواقعی که احساس خطر میکند از خود نوعی ماده سیاه رنگ همانند جوهر یا مرکب پخش میکند.
این گونه دریایی از راسته هشتپایان و تیره سرپایان است که هشت عدد پا ( ۶ عدد کوتاه و ۲ عدد بلند ) یک جفت چشم، دهان با دو دندان غیر فکی و بدن کیسه مانند دارد. طعم آن کمی شور است، رنگ آن سفید و قوام اسفنجی دارد. همچنین طبع بسیار گرمی دارد و بر روی فعالیتهای کبد، کلیه و دستگاه گوارشی اثرگذار است.
هر ساله صدها تن از ماهی مرکب در خلیج فارس توسط صیادان صید و بعد از فرآوری در کارخانهها بصورت کامل یا فیله شده به کشورهای مختلف صادر میشود. خساک در حوضه اقیانوس هند، خلیج فارس و دریای عمان بویژه آبهای استان بوشهر به وفور یافت میشود. در استان بوشهر فصل صید این ماهی از بهمن ماه شروع میشود و تا اردیبهشت ماه سال بعد ادامه دارد.
نوع طبخ این ماهی در کشورهای مختلف متفاوت است، اما پرطرفدارترین روش پخت کالاماری سرخ شده آن است که معمولا در کنار آن انواع سس سرو میکنند. در کشورهای حوضه مدیترانه سس ماست، در ژاپن سس واسابی و در آمریکا با سس سالسا سرو میشود. اگر قصد تهیه کامالاری را دارید بهتر است بصورت بسته بندی و فیله شده تهیه کنید، اما در ادامه این مطلب نیز میتوانید با روش پاک کردن و آماده سازی این خوراک لذیذ دریایی آشنا شوید.
اولا این چیزی که معرفی کردین ماهی نیست . بلکه از گونه های دیگه دریایی هستش
ثانیا از گونه های حرام گوشت هستش
درود
بله در مورد اول بهتر هست که با عنوان یکی از گونه های جانوری دریایی نام برده بشه، ممنون از اینکه اشاره کردید.
اگه فیلم رو ترجمه کنید و طرز پخت این حیوون رو هم بگید کار بهتر می شه.
سلام
ویدئو نحوه پاک کردن کالاماری رو به خوبی نمایش میدهد و زیر ویدئو هم به فارسی نوشته شده است. برای طرز پخت هم مطلب طرز تهیه کالاماری سوخاری را ببینید.
واقعا چرا چیزی که حرام هست رو تبلیغ میکنید که فرهنگ سازی بشه در جامعه و مردم مصرف کنند؟ هشت پا و خرچنگ و کالاماری حرام هستند!
سلام
از پیامی که فرستادید و دغدغه خود را مطرح کردید متشکریم. توجه به دو نکته در اینجا کاملا ضروری و مهم است. نکته اول : اگر حرام است چرا در بسیاری از بازارهای آبزیان این کالا موجود و خرید و فروش میشود؟ چرا در برخی رستورانها این خوراک وجود دارد؟
نکته دوم : کالاماری بصورت سنتی یک خوراک مرسوم برای مردم در جنوب کشور است. و در آخر انتخاب استفاده از یک ماده غذایی به عنوان خوراک بر عهده خود مردم و بر اساس باورها و اعتقادات و فرهنگ آنهاست. بسیاری از خوراکهایی که در سطح رستورانها و صد البته سایتهای اینترنتی تبلیغ میشوند ضرر جدی به بدن انسان میرساند، همان طور که در بسیاری از احادیث و روایتها ذکر شده است ضرر رساندن انسان به بدن خود امری بسیار ناپسند و مصداق حرام است؛ آیا میتوان گفت تمام آنها تلاش برای فرهنگ سازی امر حرام میکنند؟
شمانخور حرامه.
سلام
ممنون از نظر به جا و زیبای سردبیر سایت فودکالچر
من خودم قصد داشتم مقاله ای درباره ماهی مرکب و دستورهای غذایی خوشمزه جنوبی که با آن تهیه میشود را در وب سایت کابان مگ منتشر کنم که به مقاله خوب شما برخوردم.
جدا از اینکه این آبزی و مرکب آن در تهیه غذاهای جنوبی استفاده میشه و نتیجه هم بسیار لذیذ است. لازم است اضافه کنم که در سوره بقره خدا اشاره کرده که به جز حیواناتی که خون جهنه دارند، گوشت خوک و خون همه خوردنی ها حلال هستند و آبزیان هم به دلیل اینکه خون سرد هستند پس خون جهنده ندارند و حلال محسوب میشن که شامل میگو، مرکب ماه، انواع ماهی، کوسه، خرچنگ، هشت پا و … است.
توصیه میکنم این غذا رو برای یک بار هم که شده امتحان کنید، خیلی خوشمزست و مطالعاتت خود را درباره دینتون بیشتر کنید و به تقلید کورکورانه از عده ای بی خرد بسنده نکنید.
با تشکر
حمیرا باجلان
با سلام طبق دستورات اسلامی مصرف آم دسته از آبزیانی حلال محسوب میشود که فلس یا پولک داشته باشند،حتی ماهی هایی مثل کوسه که فاقد پولک هست حرام گوشت محسوب میشوند لطفا در خصوص احکام و مسائل دینی خود مطالعات بیشتری داشته باشین،با تشکر
در جواب اون دسته از دوستانی که دوست دارند در نحوه کار یک پیج حاشیه درست کنند باید عرض کنم والا زمانی ماهی ازون برون خریدو فروشش در شمال ممنونع بود چرا که استاد فن تشخیص دادن که فلسی در پوست این ماهی وجود ندارد ولی همچنان مردم شما این ماهی را میخوردن که کباب این ماهی فوق العاده خوشمزه و لذیذ میباشو و توصیه میکنم در همان مقطع از زمان وفور این ماهی در خطه شما بود این ماهی سالها شید میشد و استفاده میشد تا این که بعد چند سال این ماهی ناپدید شد و فروش ان به صورت قاچاق با قیمتی دهها برابر فروش اولیه توسط سود جویان انجام میشد پیگیر علت شدم فهمیدم اساتید فن یک عدد پولک در زیر دم این ماهی یافت کرده اند هنوز این ماهی به فروش میرسد با قیمت زیاد ودست دلالان در این حوضه بسیار باز است .سووال من اینجاست چطور میشود که این چنین میشود؟؟؟