فلافل
بدون شک فلافل یکی از محبوبترین غذاهای خیابانی در خاورمیانه و البته بسیاری از کشورهای جهان است.
برخی ریشه این غذا را مربوط به مسیحیان مصر میدانند که در زمان روزه داری و پرهیز از مصرف گوشت این خوراک را تهیه میکردند و در زبان آنها فلافل به معنای «کاملا از نخود» میباشد. برخی نیز معتقدند که فلافل خوراک لبنانی میباشد و میگویند کلمه فلافل از فلفل آمده و معمولا در تهیه فلافل لبنانی از فلفل قرمز فراوان استفاده میشود.
اما آنچنان که مشخص است فلافل خوراکی محبوب در بین کشورهای عربی و حتی غیر عربی خاورمیانه است. فلافل دستور تهیه آسان و سادهای دارد که از نخود، پیاز و ادویهجات تهیه میشود. گرچه دستور تهیه فلافل بسیار آسان است اما نکاتی وجود دارد که رعایت آنها باعث میشود فلافل تهیه شده بسیار خوشمزهتر شود.
اول : نخودها نباید زیاد چرخ شوند چون باعث وارفتگی فلافلها میشود، همچنین بهتر است برای از بین بردن نفخ آن، نخودها را چند در آب بگذارید و آب آن را تعویض کنید.
دوم : زیره طعم فلافل را بسیار مطبوعتر میکند.
سوم : چاشنی فلافل بصورت سنتی ترشیجات مخصوصا ترشی انبه یا بادمجان است که معمولا در کنار ساندویچ فلافل ترشی نیز سرو میشود.
چهارم : اضافه کردن تخممرغ باعث چسبندگی هر چه بیشتر مایه فلافل میشود و با اضافه کردن تخممرغ دیگر مشکل وارفتگی فلافلها کمتر پیش میآید.