دمی لخلاخ بوشهری
دمپخت ماهی بوشهری، دمی لَخلاخ یا در زبان محلی ماهی مییَدُم همه از اسامی یکی از لذیذترین خوراکهای پلویی بوشهری است. البته ممکن است این خوراک با نامهای متفاوت در برخی دیگر از شهرهای جنوبی و هرمزگان طبخ شود اما بیشتر به نام دمی لخ لخ یا لخلاخ بوشهری شناخته میشود. بطور مثال نوعی دمپخت ماهی در آبادان را اَمگشت میگویند که گاهی کمی رب گوجهفرنگی نیز به آن اضافه میکنند.
لَخلاخ از کلمه عربی لخلخه به معنای بوی خوش آمده است و به عبارتی یکی از خوراکهای کشورهای سواحل جنوبی خلیج همیشه فارس است. همچنین این خوراک بسیار شبیه مُجبوس یا مُکبوس یکی از غذاهای پلویی پرطرفدار عربی است. معمولا دو دستور پخت عمده برای تهیه لخلاخ بوشهری ذکر شده که تفاوت عمده آن در استفاده از لیمو عمانی و یا تمبرهندی است. در پخت این غذا بیشتر از ماهی شیر، هامور، قباد، سنگسر و سرخو استفاده میشود. دمی لخلاخ طعم کمی تند و عطر بینظیری دارد. برای یادگیری طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری به بخش آشپزی سایت مراجعه نمائید.