به هر کسی تیستر نگویید !
در گذشته عنوان فود تیستر (food taster) یا چشنده غذا به کسانی گفته میشد که در دربار پادشاهان یا اشخاص بسیار مهم فعالیت میکردند و وظیفه این اشخاص تیست غذا از لحاظ سلامتی (عاری بودن از سموم) و بعد طعم و مزه غذا بود. همچنین این اشخاص خود در مراحل تهیهسازی غذا حضور و فعالیت داشتند.
امروزه عنوان فود تیستر به کسانی گفته میشود که به جز داشتن حس چشایی بسیار قوی دارای اطلاعات بسیار بالایی درباره خوراک، مواد غذایی، نوع طبخ و صنایع وابسته هستند. تیستر شغل بسیار حرفهای و منتقدانه است و این اشخاص نیازمند تخصص و تجربه بالایی در این امور هستند، بطوری که امروزه در سراسر دنیا افراد مختلفی با عناوین تیستر کره، تیستر پنیر، تیستر نوشیدنیها، تیستر قهوه و حتی تیستر غذای سگ وجود دارد.
امروزه اکثر تیسترها یا منتقدان غذا، خود تحصیل کرده صنایع غذایی یا رشتههای مرتبط با تغذیه و آشپزی هستند که به جز تحصیلات و تجربه بالا دورههای تخصصی تیست غذا را نیز گذراندهاند. به عنوان مثال آقای گای فییری (Guy Fieri) یک آشپز بینالملی و البته تیستر معروف میباشد که خود صاحب هفت رستوران در آمریکا است. گای فییری علاقه خود به غذا را در ده سالگی و با فروش چوب شور پیدا کرد و در ادامه به فرانسه رفت و تحصیلات خود را بصورت آکادمیک در رشته آشپزی ادامه داد. ایشان یکی از داوران شناخته شده اکثر مسابقات آشپزی در آمریکا نیز میباشند. از دیگر چهرههای سرشناس در حوزه تیستری و نقد غذا میتوان از جاناتان گُلد (jonathan gold)، جایلس کورن (giles coren) و پِت ولز (pete wells) یاد کرد.
چیزی که الان به عنوان تیستر رایج شده از رستوران پول میگیرن میرن یه پرس غذای سفارشی میخورن و بعد میان تو پیج به به و چه چه میکنن . بعد من میرم همون رستوران همون غذا را سفارش میدم سه قاشق میخورم حالم بد میشه میام بیرون !
مطلب جالبی بود . دقیقا عکس چیزیه که در ایران هست و فکر می کنند .
چندبار جایی را که تیستر های ایرانی معرفی کرده بودن رفتم غذای افتضاح و بی کیفیت با قیمت بالا . بعدا فهمیدم اون تعریف و تمجید بخاطر پولیه که میگیرن نه تیست غذا . تازه کلی ادعا هم دارن
جدیدا یکی اضافه شده ، غذا خوردنشو ببینی از هر چی رستوران و فست فود متنفر میشی . هر چی جلوش بزارن با حرکاتی زننده و تهوع اور میخوره