اِریس – شیرینی سنتی تبریز
قطعا وقتی به خطه آذربایجان سفر میکنید، یکی از جاذبههای فرهنگی شهرهای مختلف این خطه خوراک و شیرینیهای سنتی آن است. باقلوا، نوقا، اریس، رشته ختایی، قرابیه و سجوق از جمله شیرینیهای سنتی آذربایجان است.
شیرینی اِریس یا ریس که در زبان محلی به آن سوت شیرینیسی میگویند، یکی از خوشمزههای تبریز است که از شیر، شکر، وانیل، پسته و کاکائو تشکیل میشود.
این شیرینی لذیذ و دوستداشتنی در انواع مختلف از جمله اریس کاکائویی، اریس شیری، اریس ترد و اریس تسبیحی که به صورت دانههای تسبیح و درشت است، تهیه و طبخ میشود. انواع ذکر شده از این خوراکی دوستداشتنی به جز اریس تسبیحی، به دو صورت اریس پستهای و ساده میباشد.
در میان شکلات و شیرینیجات، شکلات تافی کشدار بسیار شبیه شیرینی اریس میباشد با این تفاوت که شربت این شکلات کاملا کاراملی میشود.