املت – Omelette
اُملِت (Omelette) یکی از غذاهای فوری است که از تخممرغ تهیه میشود. بنا به اعتقاد برخی املت ریشه فرانسوی دارد که از ماحصل طبخ تخممرغ، شیر و نمک و فلفل آماده میشود. اما چیزی که امروزه در کشور ما رایج است املت به همراه گوجهفرنگی را به نام املت میشناسند. در ایران خاگینه بسیار شبیه املت است اما با این تفاوت که بجای شیر برخی ماست میزنند و گاهی شیر حذف و آرد و البته شکر اضافه میشود. خاگینه معمولا به عنوان صبحانهای لذیذ در بین ایرانیان رایج بوده است.
املت خوراک بسیار پرطرفداری است و انواع مختلفی دارد از قبیل : املت سبزی، املت قارچ، املت پنیر و گوجهفرنگی، املت ژامبون و …
برخی محققان معتقدند املت یک نسخه از غذاهای اصلاح شده باستانی است که در قرن شانزدهم در فرانسه دوباره رواج یافت. طریقه طبخ املت در بسیاری از منابع و کشورها یکسان است اما مواد اولیه متفاوتی دارد، معمولا شیر را قسمتی از رسپی اصلی نمیدانند اما در کشور انگستان شیر و نوعی پنیر جزء مواد اولیه اصلی تهیه این خوراک است.
عکس از صفحه اینستاگرام mahbube.nouri