کنافه – دسر عربی
کنافه (Kanafeh) یک دسر جذاب و خوشمزه عربی است که اصالت آن مربوط به کشور فلسطین میباشد. نسخه ترکی این دسر که با نام کونفه میشناسند، یکی از محبوبترین انواع آن است. علاوه بر آن این دسر لذیذ در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و حتی کشورهای دیگری همانند یونان طرفداران بسیاری دارد. مشهور است که کنافه متعلق به شهر نابلس در فلسطین است و به آن لقب نماد دسرهای فلسطینی را دادهاند. البته این را فراموش نکنیم که بیشتر شهرت این دسر به علت استفاده از پنیر معروف نابلسی در آن است.
کنافه انواع و اقسام مختلفی دارد که معمولا تفاوت آنها در مواد اولیه و شکل تهیه آن است، ولی روش تهیه تقریبا یکی میباشد. به جزء کنافه ترکی چندین مدل در کشورهای عربی تهیه میشود که عمده تفاوت آنها در استفاده از انواع خمیر است. به طور رایج در کشورهای عربی از انواع نودل و سمولینا برای تهیه آن استفاده میکنند.
کنافه نابلسی
شهر نابلس در فلسطین کاملا به نام این دسر معروف است. اولین بار از این دسر معروف در قرن ۱۰ میلادی نام برده شده است. مواد اولیه آن متشکل از نوعی از فرآوری غلات گندم (Shredded wheat) که با آرد گندم کامل تهیه میشود، پنیر نابلسی که نوعی پنیر نیمه نرم است و معمولا از شیر بز یا گوسفند تهیه میشود و شربت شکر که با گلاب یا عرق بهارنارنج طعمدار شده، میباشد.
کنافه ترکی
نوع ترکی این دسر که با نام کونفه (künefe) در زبان ترکی استانوبلی شناخته میشود از خوشمرهترین انواع این دسر است. نوع ترکی کنافه با رشته کادایف، پنیر لبنه ترکی یا پنیر اورفا و شربت شکر ساده در سینیهای کوچک آماده میشود.
رشته ختایی
رشته ختایی یکی از معروفترین شیرینیهای تبریز شبیه رشته خشکار است. رشته ختایی نیز نوعی از کنافه است که بصورت رول شده یا بقچهای تهیه میشود و میانه آن پنیر ندارد. تفاوت رشته ختایی با رشته کادایف در این است که رشته ختایی به بصورت ورقههای مشبک وجود دارد و کادایف کاملا رشته رشته است.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه کنافه ترکی