دمنوش بهار نارنج
بهارنارنج شکوفه درخت نارنج است که این گل به غیر از عطر و رایحه سحرانگیزش دارای خواص دارویی بسیاری نیز میباشد. معمولا از بهارنارنج به چند صورتِ اسانس، عرق بهار نارنج، روغن، دمنوش و مربا فرآوری و استفاده میشود. برخی نیز برگهای تازه بهار نارنج را خشک کرده و از آنها در معطر کردن چای استفاده میکنند.
در ایران نیز در شهرهای بابل و شیراز بهار نارنج میروید و در اردبیهشت ماه که فصل رویش آن است، رایحه بسیار دل انگیزی را برای مردمان آن مناطق خلق میکند. یکی از آیینهای سنتی مربوط به شکوفه درخت نارنج آیین عرق گیری بهار نارنج است که هر ساله اردبیهشت ماه در شهر بابل برگزار میشود و این مراسم به عنوان جشن ملی بهارنارنج ثبت ملی نیز شده است.
خواص دمنوش بهار نارنج :
♦ مهمترین تاثیر این دمنوش بروی سیستم عصبی افراد است. همچنین خاصیت آرامشبخش و ضد اضطراب دارد.
♦ اشتهاآور و ضد سرفه است.
♦ برای رفع بیخوابی نیز توصیه شده است.
♦ مشکلات نفخ و ورم معده را برطرف میکند.
♦ نوشیدن این دمنوش باعث کاهش سر دردهای عصبی میشود.
طرز تهیه دمنوش :
برای تهیه این دمنوش کافیست در قوری یا کتری مناسبی به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری سر خالی بهار نارنج و یک لیوان آب جوش (تقریبا ۱۰۰ گرم) بریزید. سپس قوری را روی حرارت غیر مستقیم به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قرار دهید تا دمنوش آماده شود. این نوشیدنی گرم لذیذ را به همراه عسل شیرین کرده و میل نمائید.