طرز تهیه گرانولا
گرانولا یک نوع اسنک یا تنقلات به شمار میرود که معمولا در وعده صبحانه یا میان وعده مصرف میشود. گرانولا انواع و اقسام مختلفی دارد ولی معمولا از غلات (جو دو سر معمولا)، عسل رقیق شده، آجیلجات و در آخر میوههای خشک شده تهیه میشود. اگر شما هم عاشق درست کردن تنقلات خوشمزه، مقوی و البته سالم هستید، قطعا از درست کردن این دستور لذت خواهید برد.
مواد لازم :
عسل رقیق شده | ۵ قاشق غذاخوری |
جو پرک دو سر | ۲۰۰ گرم |
مغز بادام، فندق و … | ۱۵۰گرم |
مغز تخمه کدو | ۱۵۰گرم |
جو پرک دو سر | ۲۰۰ گرم |
پودرنارگیل | ۵۰ گرم |
دارچین | به میزان دلخواه |
میوههای خشک | ۵۰گرم |
روغن گیاهی | ۵ قاشق غذاخوری |
عصاره وانیل | به میزان لازم |
کنجد | به میزان لازم |
دستور تهیه :
جو پرک، مغزهای خورد شده، دارچین، پودر نارگیل را با هم مخلوط کنید. عسل رقیق شده، روغن مایع گیاهی، عصاره وانیل را با هم خوب مخلوط کنید و به مواد خشک اضافه کنید و خوب هم بزنید. فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. مواد مخلوط شده را کف سینی فر بریزید و کاملا پهن کنید.
سینی را درون فر به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه قرار دهید و هر چند دقیقه (معمولا ۵ دقیقه) با قاشقی مناسب مواد هم بزنید و کمی بکوبید تا تمام مواد و مغزها خوب طلایی شود. در انتهای پخت میوههای خشک خورد شده را نیز بیافزایید، از فر درآورید و بگذارید سرد شود. می توانید بعد از سرد شدن به آن کشمش و خرما یا شکلات قطعه شده اضافه کنید.
نکات :
♦ در انتخاب مواد اولیه کاملا آزاد هستید میتوانید از جوانه گندم و سبوس گندم نیز استفاده کنید.
♦ بجای روغن گیاهی از کره آبکرده و روغن زیتون هم میتوانید استفاده کنید.
♦ اگر عسل نداشتید، میتوانید از شربت تهیه شده از شکر قهوهای نیز استفاده کنید.
♦ بعد از سرد شدن گرانولا میتوانید آن را خرد کنید و به همراه شیر میل نمایید در غیر این صورت برای تهیه شیرینی گرانولا باید مواد را داخل قالب مستطیلی مناسب بریزد و در انتها بصورت دلخواه برش بزنید.