طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی
کوکو (KuKu) یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که بیشتر تهیه آن را به آذری زبانان ایران نسبت دادهاند. کوکو خوراکی است که پایه اصلی آن تخممرغ میباشد و معمولا از سبزیجات و گاهی صیفیجات به همراه ادویه تهیه میشود. کوکو انواع و اقسام مختلفی دارد و در همه جای ایران پخته میشود، که کوکو سبزی را تقریبا معروفترین کوکوی ایرانی میدانند.
مواد لازم :
سبزی کوکو (تره، جعفری، گشنیز، شبت یا شوید) ۵۰۰ گرم پاک نکرده
تخم مرغ ۳ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
زردچوبه به میزان لازم
زرشک و گردوی خرد شده نصف پیمانه
دستور تهیه :
ابتدا سبزیها را پاک کنید و خوب بشوئید. سپس سبزیها را کاملا خرد کرده و در ظرفی با ادویهجات، زرشک و گردو مخلوط کنید. سپس تخممرغها را درون ظرفی شکسته و خوب هم بزنید. تخممرغها را به سبزی اضافه کنید و با بکینگ پودر خوب هم بزنید.
کف تابهای مناسب را روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن مایه کوکو را به آرامی درون تابه بریزید و پهن کنید تا همه سطح تابه را بگیرد. شعله را کم کنید و درب تابه را بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه یک طرف کوکو کاملا بپزد و سرخ شود. سپس کوکو را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز هم کاملا بپزد. پس از پخت کامل آن را بصورت دلخواه برش دهید و سرو نمائید.
نکات :
اگر میخواهید کوکو سبزی شما کمی برشته و خوشمزهتر شود بعد از خرد کردن سبزی کمی آن را تفت دهید.
میتوانید برای تهیه کوکو سبزی از ۱ قاشق شیر نیز استفاده کنید تا مایه کوکوی شما یکدستتر شود.
استفاده از بکینگ پودر برای پف کردن کوکو در هنگام طبخ است، اما بهتر است از بکینگ پودر زیاد استفاده نکنید زیرا باعث اختلال در عملکرد معده، کبد و کلیه میشود.
اگر میخواهید مایه کوکو هنگام پختن از هم وا نرود، باید ۱ قاشق غذاخوری آرد ذرت یا آرد سفید به آن اضافه کنید.
از ترخون و ریحان نیز میتوانید به عنوان سبزی کوکو استفاده کنید اما سبزیهای اصلی همان مواد ذکر شده است.
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم