طرز تهیه چاشنی گرمولاتا ایتالیایی
Gremolata
گرمولاتا (Gremolata) یک سس یا چاشنی ایتالیایی است که از سبزیجات خرد شده تهیه میشود. قطعا گرمولاتا یکی از چاشنیهای بینظیر است که تقریبا تمام مواد اولیه آن در هر آشپزخانهای پیدا میشود. بطور سنتی گرمولاتا را به عنوان چاشنی برخی از غذاهای گوشتی همانند خوراک فیله گوساله استفاده میکنند. این سس یا چاشنی معمولا از جعفری خرد شده، رنده پوست لیمو یا پرتقال، سیر رنده شده، نمک و فلفل، روغن زیتون یا آب تازه لیموترش تهیه میشود. برخی بنا به سلیقه خود مواد اولیه آن را کمی تغییر میدهند و همچنین از طعم دهندههای دیگری همانند پونه کوهی یا پنیر پکورینو رومَنو در آن استفاده میکنند.
مواد لازم :
جعفری شسته و خرد شده ۱ پیمانه
سیر رنده شده ۲ حبه
رنده پوست لیمو ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون یا آب لیموترش تازه ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه :
درست کردن این سس یا چاشنی کار بسیار آسانی است. فقط کافی است تا تمامی مواد را با روغن زیتون یا آب لیموترش مخلوط کنید، کمی نمک و فلفل بزنید و خوب مخلوط کنید. سس گرمولاتا شما آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
برخی سرآشپزان برای اینکه کمی تلخ طعم رنده پوست لیمو را بگیرند و عطر دو چندانی به آن بدهند، روغن زیتون و آب لیموترش را درون تابهای ریخته و کمی گرم میکنند (داغ نشود). سپس بقیه مواد را درون تابه ریخته و ۲ الی ۳ دقیقه درون روغن زیتون هم میزنند تا کمی تفت بخورد. سپس میگذارند سرد شود و بعد آن را سرو مینمایند.
نکات :
بجای رنده پوست لیمو از رنده پوست پرتقال نیز میتوان استفاده کرد.
در انتهای تهیه این چاشنی به دلخواه از کمی پودر پنیر پامژان نیز روی آن بپاشید تا طعم جذابتری پیدا کند.