طرز تهیه پنیر ماسکارپونه
پنیر ماسکارپونه یک پنیر خامهای ایتالیایی است، که دارای درصد خامه بالا یا به اصطلاح خامه سه لایه میباشد. این پنیر بیشتر برای تهیه انواع دسر و شیرینی استفاده میشده و گاها بجای خامه قنادی که شیرین نشده استفاده میشود. برای تهیه این پنیر بهتر است از خامه محلی یا خامه خالص استفاده کنید که طعم و بافت مطلوبتری برای این پنیر دارد اما اگر خامه محلی در دسترس نبود از خامه پاستوریزه نیز میتوان استفاده کرد.
مواد لازم :
خامه : ۳۰۰ گرم
سرکه سفید : نصف قاشق غذاخوری
دستور تهیه :
ابتدا قابلمهی بزرگی را آب کنید روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب به نقطه جوش برسد بعد زیر قابلمه را بسیار کم کنید. خامه را درون ظرف کوچکتری بریزید و با چنگال خوب هم بزنید تا کمی شل شود. ظرف خامه را روی حرارات بخار آب قابلمه قرار دهید (بن ماری) و اجازه دهید ۱۵ دقیقه روی حرارات بخار آب باشد تا کاملا خامه شل شود. بعد از شل شدن خامه سرکه را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا خامه سفت شود.(همانند فرنی)
حال خامه سفت شده را درون پارچهای مناسب (تنظیف) و تمیز بریزید و بگذارید آب آن خارج شود. در این مرحله نباید هیچ فشاری به خامه سفت شده وارد شود. بعد اینکه کمی آب خامه سفت شده خارج شد، آن را درون ظرف در بستهای به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال بگذارید. نکته مهم در تهیه این پنیر این است که اگر از خامهی محلی استفاده کنید پنیر سفت و بهتری میتوان تهیه کرد.
سلام ببخشید با این مقدار چقدر پنیر به دست میاد ممنون از دستور خوبتون
درود
با استفاده از ۳۰۰ گرم خامه، حدود ۱۳۰ تا ۱۸۰ گرم ماسکارپونه خواهید داشت.