طرز تهیه پنیر ریکوتا خانگی
ریکوتا یک پنیر ایتالیایی نرم، تهیه شده از آب پنیر یا باقیمانده شیر در تهیه پنیر (معمولا شیر گوسفند یا بز) که پس از حرارت ملایم پخته شده و تبدیل به پنیر میشود (ریکوتا در لغت به معنای: دوباره پخته شده). طرز تهیه ریکوتا خانگی متفاوت با نوع صنعتی آن میباشد اما تقریبا همان طعم ریکوتای صنعتی را دارد.
مواد لازم :
شیر کم چرب ۲ لیتر
خامه کم چرب یا ۳۰ درصد ۱ پیمانه
سرکه سفید ۱/۴ پیمانه
نمک به مقدار لازم
دستور تهیه :
شیر و خامه و کمی نمک را با هم خوب مخلوط کنید و داخل یک قابلمه که ته کلفتی داشته باشد، بریزید و روی شعله متوسط بگذارید و گاهی هم بزنید تا حرارت یکسان منتقل شود و شروع به حباب زدن کند. وقتی شیر جوش آمد (لازم نیست خیلی داغ شود) از روی شعله آن را بردارید و سرکه را اضافه کنید و یکی دو بار هم بزنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند. در این هنگام شیر شروع میکند به دلمه شدن (بریدن) اگر این نیافتاد میتوانید یک قاشق دیگر سرکه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر صبر کنید تا لختههای پنیر از آب شیر جدا شود.
بعد دلمههای پنیر را داخل یک پارچه توری (تنظیف) بریزید و آن را آویزان کنید تا به مدت چند دقیقه آب آن برود. بعد آن را کمی فشار دهید و درونی ظرفی به مدت ۲ ساعت قرار دهید تا کاملا آب آن خارج شود. (لازم نیست به آن فشار وارد کنید)
نکات :
♦ بجای سرکه از ترکیب ماست و آب لیموترش هم میتوانید استفاده کنید اما به علت اینکه طعم ترشی مرکبات در پنیر میماند، توصیه نمیشود.
♦ اگر تمایل دارید پنیر ریکوتای نیمه مرطوب برای تهیه سالاد داشته باشید لازم نیست آب آن را زیاد بگیرید و میبایست بعد از کمی خارج شدن آب پنیر، آن را مصرف کنید.