طرز تهیه مسقطی زعفرانی

مسقطی یکی از انواع شیرینیهای سنتی ایران است که به عنوان بخشی از فرهنگ مردم در آداب و رسوم مهماننوازی جایگاه ویژهای دارد. مسقطی را با عنوان حلوا مسقطی نیز میشناسند و بهترین نوع را آن به شهر لار یا به نام مسقطی لاری نسبت میدهند. طرز تهیه مسقطی چیزی شبیه فرنی نشاسته است اما مدت زمان طولانیتر و پرداخت بیشتر برای تهیه آن لازم است.
مواد لازم :
نشاسته | ۱۵۰ گرم |
آب سرد | ۴ لیوان |
گلاب | نصف لیوان |
شکر | ۳۰۰ گرم |
کره | ۱۲۵ گرم |
خلال پسته و بادام | به مقدار لازم |
زعفران آب کرده | به میزان لازم |
پودر هل | به مقدار لازم |
دستور تهیه :
ابتدا نشاسته را در ۲ لیوان آب حل کنید. سپس شکر را به همراه ۲ لیوان آب روی حرارت بگذارید تا کمی بجوشد. نشاسته حل شده را از صافی رد کرده و به آب و شکر روی حرارت اضافه کنید. حرارت باید کاملا ملایم باشد و هر چند دقیقه مواد درون ظرف را هم بزنید تا ته نگیرد. پخت مسقطی کار زمانبری است و نیازمند صبر بالایی میباشد.(حدود ۱/۵ تا ۲ ساعت) بعد از طی شدن زمان مناسب و کمی سفت شدن مایه مسقطی، پودر هل، زعفران آبکرده، خلال بادام و پسته را اضافه کنید. سپس هم بزنید تا وقتی که به غلظتی مثل فرنی برسد.
وقتی به اواخر طبخ و خوب سفت شدن مسقطی نزدیک شدید، کره و گلاب را اضافه کنید و اجازه بدهید برای مدت زمان ۲۰ دقیقه دیگر مایه مسقطی بجوشد و خوب سفت شود، طوری که از ظرف به راحتی جدا میشود. سپس قبل از اینکه مایه مسقطی سرد شود، درون ظرف مناسبی را کمی چرب کنید و مسقطی را درون آن بریزید. مسقطی را درون یخچال گذاشته و پس از سرد شدن آن را برش دهید و میل نمائید.
نکات :
♦ تهیه مسقطی کار بسیار زمانبری است، حتی ممکن است تا ۳ ساعت طول بکشد.
♦ حتما اطمینان حاصل کنید حرارت بسیار ملایم باشد، در غیر اینصورت نتیجه مطلوب نخواهد بود.
♦ وقتی که مسقطی را درون ظرف میریزید قطر آن باید حدود ۱ تا ۲ سانتیمتر باشد.