طرز تهیه ماست و موسیر
ماست یکی از بهترین فرآوردههای لبنی است که در انواع مختلفی تهیه میشود. یکی از بهترین و پرمصرفترین انواع ماست در ایران ماست و موسیر است. ماست موسیر را بیشتر با ماست چکیده تهیه میکنند و به عنوان پیش غذا یا میانوعده مصرف میگردد.
مواد لازم :
ماست چکیده کم چرب ۱ لیوان
موسیر خشک نصف پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم
پودر موسیر ۱/۳ قاشق چایخوری
دستور تهیه :
اگر از موسیر خشک استفاده میکنید، ابتدا آنها در آب جوش خیس کنید. سپس بعد از یک ساعت موسیر را رنده کنید و به همراه ادویهجات به ماست اضافه کنید. نوش جان
یک لیوان ماست پرچرب ۱۵۰ کالری، یک لیوان ماست کمچرب ۱۱۰ کالری و ۱۰۰ گرم موسیر ۷۰ کالری انرژی دارد. همچنین موسیر دارای خواص فراوانی از جمله : تقویت قدرت جنسی، افزایش دفع ادرار، التیامدهنده و ترمیمکنندهٔ زخمها، تسکیندهندهٔ التهاب طحال و کبد، کاهش سردردهای میگرنی، کمک به سیستم قلبیعروقی، کمک به کاهش چربیهای خون، پیشگیری از تصلب شرایین، تنظیم فشارخون، پیشگیری از انواع سرطان است.
نکات :
مقدار مواد اولیه بستگی به ذائقه شما دارد، اگر میخواهید ماستی با طعم قویتر داشته باشد، کمی پودر موسیر بیشتر اضافه کنید.
از پونه کوهی خشک شده نیز برای تهیه ماست و موسیر استفاده مینمایند.
به طور رایج از ماست چکیده برای تهیه ماست و موسیر استفاده میشود، اما میتوانید از ماست ساده سفت نیز استفاده نمائید.