طرز تهیه شربت بهارنارنج

بهارنارنج (Orange blossom) شکوفه درخت نارنج است که این گل به غیر از عطر و رایحه سِحر انگیزش دارای خواص دارویی نیز میباشد. از بهار نارنج بسیار در صنایع عطرسازی و اسانس استفاده میشود. بهارنارنج دارای طبع معتدل و بسیار نشاط آور است. از بهارنارنج و همچنین عرق آن در ساخت انواع شربت بسیار استفاده میشود. برای تهیه این شربت هم از خود شکوفه بهارنارنج و هم از عرق بهارنارنج میتوان استفاده کرد.
روش اول | مواد لازم :
عرق بهارنارنج ۲ پیمانه
شکر ۵ پیمانه
آب ۳ پیمانه
آبلیمو یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
شکر، آب، عرق بهارنارنج را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. شربت باید کاملا بجوشد و به قوام برسد. حدوداً ده دقیقه به قوام آمدن شربت مانده، آبلیمو را اضافه کنید و اجازه دهید تا ده دقیقه بجوشد و قوام آید (کمی رقیقتر از شربت مربا باشد). سپس از روی حرارت بردارید و بعد از سرد شدن سرو کنید. شربت بهار نارنج را بهتر است در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود.
روش دوم | مواد لازم :
بهار نارنج ۴ لیوان
شکر ۳ لیوان
آب ۳ لیوان
آبلیمو ۲ قاشقغذاخوری
پودر هل سبز نصف قاشق مرباخوری
دستور تهیه :
در این روش ابتدا میبایست مربایی از بهارنارنج تهیه کنید و سپس از شهد مربا به عنوان شربت استفاده نمائید. بهار نارنج را برگ برگ کنید و آن را کاملا بشویید و بعد داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید و چند قل بزند. سپس آن را آبکش کرده و با آب سرد بشوئید. این کار را برای ۲ مرتبه دیگر هم انجام دهید تا تلخی این گیاه از بین برود. سپس داخل قابلمه آب سرد بریزید و بهارنارنج آبکش شده را اضافه کنید و شکر را لا به لای بهارنارنج بپاشید. سپس روی آن را بپوشانید و ۱۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
پس از ۱۲ ساعت قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید تا مربا آرام آرام بجوشد و غلیظ شود و گلبرگها شیشهای شوند، در پایان آبلیمو و پودر هل سبز را اضافه کنید و چند جوش که زد از روی حرارت بردارید. روی قابلمه را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید مربا خوب سرد شود سپس داخل شیشه استریل شده بریزید. میتوانید آب بیشتری استفاده کرده و شهد به دست آمده را به عنوان شربت استفاده نمایید.