طرز تهیه سس سوپریم فرانسوی
سس سوپریم یکی از سسهای اصیل فرانسوی و از مشتقات سس ولوته میباشد. سس سوپریم از اضافه کردن خامه سنگین به سس سوپریم یا چاشنی دیگری درست میشود. گاهی اوقات از ترکیب سس ولوته و سس بشامل و غربال آن نیز سس سوپریم تهیه میشود، اما بطور سنتی از اضافه کردن خامه به سس ولوته و همچنین آب لیموترش و تکههای قارچ سس سوپریم بدست میآید. در ادامه با دستور تهیه آسان این سس آشنا میشوید.
مواد لازم :
عصاره مرغ ۶ پیمانه
کره ۲ قاشق غذاخوری
آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سفید به میزان لازم
خامه پرچرب ۱ پیمانه
آب لیموترش تازه به مقدار لازم
دستور تهیه :
ابتدا خامه را به روش بن ماری کمی گرم کنید اما مواظب باشید خامه نجوشد و فقط کمی شل شود. در تابهای مناسب کره را آب کرده و آرد الک شده را آهسته به آن بیافزایید و هم بزنید تا آرد گوله نشود. بعد از کمی تفت خوردن آرد و کره طوری که کمی تغییر رنگ دادند، ۳ پیمانه عصاره مرغ گرم شده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا خوب غلیظ شود. سپس ۳ پیمانه دیگر عصاره مرغ گرم شده را به سس بیافزایید و اجازه دهید تا با شعله بسیار کم بجوشد. در این هنگام گاهی سس را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی حجم سس به ۱/۳ رسید آن را از روی شعله بردارید، ادویهها، خامه و کمی آب لیموترش را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شود. این سس معمولا گرم سرو میشود.
نکات :
بهتر است برای تهیه این سس، سس ولوته را کمی غلیظتر تهیه کنید.