طرز تهیه سس بشامل
سس سفید یا سس بشامل (Béchamel sauce) یک سس پایه و قدیمی فرانسوی است که به عنوان سس مادر در بسیاری از غذاهای فرنگی و بخصوص آشپزی فرانسوی استفاده میشود. دستور تهیه این سس آسان است و یادگیری آن کمک زیادی به رشد آشپزی کسانی که علاقمند آشپزی ملل هستند، میکند. همچنین در این مطلب نکات کاربردی تهیه این سس آورده شده است.
مواد لازم :
کره | ۵ قاشق غذاخوری |
آرد سفید | ۵ قاشق غذاخوری |
شیر | ۱ لیتر |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه :
در تابهای مناسب با حرارت کم کره را ذوب کرده و سپس آرد الک شده را آهسته آهسته به آن اضافه کنید و مداوم هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شود. بعد از کمی تفت خوردنِ آرد و کره، شیر گرم را آهسته به مواد اضافه کنید و مداوم هم بزنید. در این مرحله مواد را کاملا باید هم بزنید تا آرد گوله نشود. بعد از حدود ۲ الی ۵ دقیقه باید سس غلیظ و یکدست شود. سپس ادویهها را به اندازه دلخواه به سس اضافه کنید و هم بزنید. اگر بعد از کمی سرد شدن سس خیلی غلیظ بود میتوانید کمی شیر گرم اضافه کرده و برای مدت کمی روی حرارت بگذارید تا سس نرمتری بدست آید.
نکات :
♦ برای اینکه هنگام اضافه کردن شیر آرد گوله نشود میبایست شیر گرم شده باشد و به آرامی اضافه شود. میتوانید تابه را از روی شعله بردارید و بعد شیر را اضافه کنید و دوباره روی شعله قرار دهید.
♦ این سس بطور معمول با نمک و فلفل تهیه میشود اما شما میتوانید با توجه به کاربرد آن از ادویههای گوناگونی همانند میخک، جوز هندی، کاری یا پودر سیر استفاده کنید. همچنین برای اینکه سس شما عطر بهتری داشته باشد بعد از اضافه کردن شیر به آن برگبو و نصف پیاز پوست گرفته شده بیافزائید و بعد از پخت کامل آنها را خارج کنید.
♦ برخی برای طعم دهی بهتر به این سس بعد از پایان مراحل پخت کمی خامه سبک به آن اضافه میکنند.
♦ شما میتوانید برای کشدار شدن سس سفید از مقدار کمی پنیر پیتزا نیز درون آن استفاده کنید.