طرز تهیه اشکنه کشک
اشکنه یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که از زمانهای بسیار دور در سرزمین خراسان طبخ میشده و انواع بسیاری در سراسر ایران هم اکنون تهیه میشود. اشکنه را تقریبا میتوان گفت خورشی یا خوراکی هم مانند آبگوشت است، که نان در آن ترید میکنند و میخورند. اشکنه انواع بسیاری دارد که در این مطلب دستور تهیه اشکنه خوشمزه کشک را به همراه نکات مهم طبخ آن خواهید آموخت.
مواد لازم :
کشک سائیده شده | ۲۵۰ گرم |
روغن | ۵ قاشق غذاخوری |
نعناع خشک | ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
مغز گردو خرد شده | ۲۰۰ گرم |
تخم خربزه | ۲۰۰ گرم (اختیاری) |
دستور تهیه :
پیازها را خرد کرده و درون روغن با شعله کم تفت دهید تا نرم شود. سپس گردو خرد شده را به پیاز اضافه کنید تا کمی تفت بخورد و روغن آن خارج شود اما زیاد نسوزد. نعناع خشک و کمی زردچوبه را اضافه کنید و خوب هم بزنید. کشک سائیده شده را با ۲ پیمانه آب رقیق کنید و به سایر مواد که تفت خورده بیافزائید. بگذارید تا کمی کشک و سایر مواد بپزد و غلیظ شود (شعله باید کم باشد و مداوم هم بزنید تا کشک اصطلاحا نبرد). در آخر کمی فلفل به آن اضافه کنید و از روی شعله بردارید. اشکنه کشک شما آماده است درون آن نان ترید کنید و میل نمائید.
نکات :
♦ شاید تمایل به استفاده از تخم خربزه را نداشته باشید، اما اگر دارید به این صورت عمل کنید : برای تهیه شیره تخم خربزه میبایست کمی تخم خربزه را تفت بدهید و بعد از اینکه سرد شد آن را آسیاب کنید. سپس کمی آب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ آب عوض شود. تخم خربزه را صاف کنید و از آب آن یا همان شیره تخم خربزه درون اشکنه بعد از هنگامی که کشک را اضافه کردید استفاده کنید.
♦ بهتر است برای اینکه اشکنه طعم بهتری داشته باشد از کشک سنتی استفاده کنید. برای سائیدن کشک باید مقداری آن خیس کنید تا کمی نرم شود و سپس درون آسیاب برقی بریزید.
♦ در اشکنه کشک به علت وجود کشک از نمک استفاده نکنید.
♦ میتوانید از پیاز و ترشیجات به عنوان چاشنی در کنار این غذا استفاده کنید.