طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت
آش شلغم یکی از آشهای محلی جنوب خراسان و البته یکی از آشهای پرخاصیت در ایران است که استفاده درمانی و دارویی بسیاری دارد. آش شلغم به دلیل وجود شلغم و پیاز دارای انواع ویتامینهای B و C و A است که در پیشگیری و درمان بیماریهای مختلفی از جمله سرماخوردگی، درد مفاصل، تسکین خارش و … بسیار مفید است.
مواد لازم :
شلغم نگینی خرد شده ۵۰۰ گرم
عدس یا ماش نصف پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
برنج نصف پیمانه
پیاز ۱ عدد بزرگ رنده شده
اسفناج، گشنیز، تره و جعفری ۳۵۰ گرم پاکشده
آب یا استاک گوشت ۸ تا ۱۰ لیوان
دستور تهیه :
پیاز رنده شده را درون قابلمهای مناسب با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس به آن کمی زردچوبه بزنید و آب و عدس یا ماش که از قبل شستهاید را به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید و بعد از آن شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم عدس بپزد. وقتی به آخرین مرحله پخت عدس نزدیک شدید، برنج را اضافه کنید و کمی هم بزنید.
اجازه بدهید برنج با عدس کمی پخته شود. سپس سبزیهای پاک شده را به همراه شلغمهای نگینی شده به ظرف خود اضافه کنید و نمک و فلفل نیز کمی بزنید. بعد از اضافه کردن تمام مواد اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه آش شما بپزد و کاملا جا بیافتد. بعد از طبخ کامل آش آن را در ظرف مناسبی بکشید و با نعناع و پیاز داغ تزئین کنید.
نکات :
♦ اگر بجای آب از استاک گوشت استفاده کنید، قطعا آش شما طعم لذیذتری خواهد داشت.
♦ این نوع از آش شلغم به علت وجود سبزی قوام مناسبی دارد، اما اگر میخواهید آش قوام بیشتری بگیرد، ۱۵ دقیقه قبل از طبخ کامل آن کمی آرد سفید یا آرد ذرت را با ۱/۴ پیمانه آب سرد مخلوط کنید و به آش بیافزائید.
♦ پودر تخم گشنیز نیز طعم دهنده مناسبی برای این آش میباشد.
♦ بهتر است در هنگام خرد کردن شلغم پوست آن را نگیرد.
عکس از صفحه اینستاگرام step.by.step.cooking