اسموتی ریواس
ریواس یکی از گیاهان خوشمزه بهاری است که از آن در تهیه انواع نوشیدنی و البته خورش استفاده میشود. ریواس دارای برخی عناصر مانند پتاسیم – کلسیم است و از نظر ویتامینها نیز تا حدودی غنی است. دمبرگ ریواس که بخش قابل استفاده آن است، دارای مقداری اسیدهای آلی مانند اسید مالیک است که برای رفع تشنگی و آسان کردن هضم غذا سودمند است.
این گیاه، بومی آسیا بوده و بهترین ریواس که ساقهٔ آن قرمز رنگ میباشد، در کشور چین میروید. نام اصلی آن ریواچ است و ریواس و رواش از آن ریشه میگیرد در فلات شرقی ایران، فارسیزبانان آن را به نام رواش و ریواچ میشناسند. امروزه در ادبیات کتابی آن را ریواس میگویند در افغانستان به آن چوکری هم میگویند.
اسموتیها نیز امروزه جزء پرطرفدارانترین انواع نوشیدنیها هستند. علت محبوبیت اسموتی تنوع در تهیه آنها و البته چون نوشیدنی بافتدار شبیه میلک شیکها هستند، میباشد. اسموتی ریواس که در این مطلب ذکر شده است، طعم جدید و شگفت انگیزی از یک نوشیدنی بهاری را برای شما رقم خواهد زد.
مواد لازم :
ریواس تازه خرد شده | نصف پیمانه |
پودر دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
سیب خرد شده | نصف پیمانه |
ساقه کرفس | ۱/۴ پیمانه خرد شده |
آب | ۱ لیوان |
دستور تهیه :
همه مواد اولیه را ابتدا خوب بشوئید و مطمئن شوید پوست آنها را کاملا گرفتهاید. تمام مواد را به همراه آب درون مخلوط کن بریزد و هم بزنید تا یکدست شود (استفاده از کرفس کاملا اختیاری است) اسموتی ریواس شما آماده است. اگر دوست داشتید این نوشیدنی شیرین باشد به آن کمی عسل بیافزائید.
نکات تغذیهای :
این نوشیدنی در کل چیزی در حدود ۸۰ کیلوکالری دارد. توصیه میشود کسانی که دارای سابقه سنگ کلیه هستند زیاد از این نوشیدنی استفاده نکنند.