طرز تهیه کرم کاستارد
کرم کاستارد (Custard) یک کرم تهیه شده از زرده تخممرغ، شیر و شکر یا خامه است، که معمولا در آشپزی و شیرینیپزی کاربردهای زیادی دارد. به جز مواد اولیه ذکر شده از نشاسته ذرت نیز برای غلظت دادن به این کرم استفاده میشود. کاستارد بنا به نوع استفاده در غذا و شیرینیهای مختلف غلظت آن فرق میکند که معمولا برای غلظت بخشیدن به آن از زرده تخممرغ بیشتر یا ژلاتین استفاده میشود. کرم کاستارد دستور تهیه آسانی دارد اما برای نتیجهگیری هر چه مطلوبتر باید ظرافت خاصی در تهیه این کرم داشت.
مواد لازم :
شیر | ۲ پیمانه |
شکر | ۴ قاشق غذاخوری |
زرده تخممرغ | ۲ عدد |
نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل | به میزان لازم |
دستور تهیه :
ابتدا شکر را به همراه زردههای تخم مرغ خوب هم بزنید تا شکر کاملا حل شود و مایع یکدستی بدست آید. سپس نشاسته ذرت را کم کم به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا در شیر حل شود. مایه تخممرغی را به شیر بیافزائید و روی حرارت کم قرار دهید (بهتر است روی حرارت بخار آب یا بنماری بگذارید). کرم را در هنگام حرارت دیدن آهسته هم بزنید تا وقتی که کاملا غلیظ و یکدست شود. در مرحله آخر کمی وانیل اضافه کنید و کرم کاستارد را از روی شعله بردارید.
نکات :
♦ نشاسته ذرت با آرد ذرت متفاوت است، نشاسته ذرت کمی سفیدتر از آرد ذرت است.
♦ برای طعمدار کردن کاستارد از مواد مختلفی میتوان استفاده کرد. شما بنا به نوع استفاده از کاستارد در دسرهای مختلف، میتوان از مواد متفاوتی همچون وانیل، کاکائو، قهوه، دارچین، گلاب، زعفران و … استفاده کنید.
♦ برای خوش طعم کردن کرم کاستارد میتوانید در انتهای طبخ کمی خامه به آن اضافه کنید.
♦ اگر میخواهید کرم کاستارد بسیار غلیظی داشته باشید، تعداد زرده تخممرغ را بیشتر کنید یا از ژلاتین استفاده نمائید.
♦ بهترین روش تهیه این کرم استفاده از حرارت غیر مستقیم یا همان بنماری میباشد.