طرز تهیه سس اسپانیول
سس اسپانیول از سسهای فرانسوی و یکی از پنج سس مادر در آشپزی کلاسیک فرانسوی است. اسپانسول دارای طعم و عطر به شدت قوی میباشد و کمتر به طور مستقیم بر روی غذا استفاده میشود. برای تهیه این سس نیز میبایست صبر و دقت بالایی داشت.
مواد لازم :
آب گوشت | ۱ لیتر |
سبزیجات استاک | هر کدام ۲ قاشق سوپخوری |
پوره گوجهفرنگی | ۱/۴ پیمانه |
جعفری تازه | به مقدار لازم |
پودر آویشن | نصف قاشق چایخوری |
برگ بو | به مقدار لازم |
آرد سفید | ۳ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
دستور تهیه :
کره را در تابهای مناسب ذوب کنید. سبزیجات استاک (هویچ، پیاز، کرفس) خرد شده را به کره بیافزایید و تفت دهید تا کمی نرم شوند اما سرخ نشوند. آرد را الک کنید و به آهستگی به تابه اضافه کنید. آرد را مداوم هم بزنید تا گوله نشود و نسوزد. کمی که آرد درون تابه به همراه سبزیجات تفت خورد و تغییر رنگ داد، پوره گوجهفرنگی را اضافه کنید (نیازی به تفت خوردن پوره گوجه فرنگی نیست).
سپس تمام آب گوشت را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد کاملا یکدست شود و بریده بریده در آب گوشت نباشد. حرارت را کم کنید و برگ بو، جعفری و پودر آویشن را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱ ساعت آهسته بجوشد و سس غلیظ شود. در این مدت هر چند دقیقه سس را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از گذشت ۱ ساعت حجم آب گوشت کم شده و سس غلیظ و یکدستی بدست میآید. اگر سس بسیار غلیظ بود کمی آب گرم به آن اضافه کنید تا دوباره کمی بجوشد. سس را صاف کنید و به همراه غذا میل نمائید.
نکات :
♦ در ویدئوی منتشر شده، از استاک قهوهای بجای ترکیب آب گوشت و سبزیجات استاک استفاده شده است. از این روش طبخ نیز میتوان استفاده نمائید.
♦ از رب گوجه فرنگی بجای پوره گوجه فرنگی نیز استفاده میشود.