نان هندی – دوسا
دوسا نوعی نان یا کرپ از جنوب هند است که در اصل با آرد برنج و آرد گندم درست میشود، این نان که در منطقههای دیگری مثل سریلانکا و سنگاپور هم طرفدار دارد با آرد نخود،عدس سفید و سیاه نیز درست میشود و در این مناطق ادویههای مختلف و ترکیبات دیگری را به آن اضافه میکنند که به تبع آن نامهای متفاوتی نیز برای این نان انتخاب کردهاند. از قرن ۶ بعد از میلاد نان دوسا تولید گردید بنابراین نان کلاسیک این ناحیهجغرافیایی به شمار میرود.
نان دوسا را به صورتهای مختلف سرو میکنند به صورت خمیری برای لایههای غذایی، به صورت نان در کنار غذا یا به صورت لقمه. نان دوسا را با ادویههایی چون ماسالا، فلفل چیلی (چیلی ماسالا) و … طبخ میکنند. بسته به اینکه در کدام مورد خوراکی از دوسا استفاده میشود به آن شکر یا پودر نارگیل هم اضافه میکنند. حتی در نان دوسا میتوانید از شوید، گشنز، جعفری، نعنا و هر نوع سبزی خشک شده استفاده کنید. نان دوسا در کنار ماست، خورش و غذاهایی که دوست دارید نیز نانی سبک و خوشطعم است.